Drahé opravy kvôli ničiteľom

Keď sa vám niečo nepáči, svoj názor vyjadríte veľmi pravdepodobne v debate so známymi a blízkymi, prípadne napíšete komentár a podelíte sa oň na internete. Niektorým sa však zjavne tieto možnosti mália, a preto poškodzujú cudzí majetok.

V hľadáčiku vandalov sa čoraz viac ocitajú nabíjacie stanice určené pre elektromobily, ktorých jednotlivé komponenty rozhodne nie sú lacná záležitosť.

Také prípady sa množia v susednom Česku, kde sa už stretli s tým, že nabíjačky museli čistiť, pretože ich niekto úmyselne znečistil fekáliami. Objavujú sa aj prípady zničených konektorov a odtrhnutých káblov. Ich oprava pritom stojí viac ako 4-tisíc eur, píše portál Autosalon.tv.

K takémuto prípadu najnovšie došlo v obci Čestlice pri Prahe, kde boli poškodené dve nabíjačky prevádzkované spoločnosťou E.ON. Čo je horšie, na tejto nabíjačke už káble odstrihli viackrát, takže vandalizmus tu nie je novinkou.

"Zhruba jedenkrát v priebehu troch mesiacov dochádza k nejakému poškodeniu. Nabíjaci stanica v Čestliciach je bohužiaľ výnimkou, tu došlo počas šiestich mesiacov k odstrihnutiu všetkých nabíjacích káblov už trikrát," konštatuje konateľ E.ON Drive Infrastructure Martin Klíma.

Zdroj/foto: Autosalon.tv