Ak máte pocit, že vám je auto na úvodnej fotografii povedomé, máte postreh. Nový X-Bow GT-XR nie je úplnou novinkou, ale vychádza z dva roky starého modelu GTX. Ten najdôležitejší rozdiel je v tom, že kým GTX môže vyraziť len na pretekárske okruhy či uzatvorené trate, GT-XR má už nárok na klasické evidenčné čísla a budete s ním môcť vyraziť na obyčajné cesty.

Jeho oficiálna premiéra zatiaľ neprebehla, takže presné dáta v tejto chvíli ešte nemáme, KTM sa však pochválilo prvými fotografiami na sociálnych sieťach, takže dlho na podrobnejšie informácie asi čakať nebudeme.

Pokiaľ ide o výkony, GT-XR by malo byť poháňané rovnako ako pretekársky základ 2,5-litrovým preplňovaným päťvalcom od Audi a jeho špecifikácia by mala zodpovedať spomínanému GTX.

To okrem iného znamená maximálnych 530 koní pri 6500 otáčkach za minútu, najvyšší krútiaci moment 650 newtonmetrov a pohotovostnú hmotnosť len 1048 kg. Ak je to skutočne tak, máme pred sebou auto, ktoré by s 506 koňmi na tonu malo hravo prekonať napríklad také Porsche 911 Turbo S (370 koní na tonu) a vyšliapnuť si bude môcť i na niektoré Ferrari. Ceny, termín uvedenia na trh či viac fotografií v tejto chvíli k dispozícii nemáme, ak ale KTM uvoľní ďalšie detaily, obratom ich zverejníme.

zdroj: KTM