Starostlivosť o firemné vozidlá nie je vždy jednoduchá

Ak je vašou pracovnou náplňou práve správa vozového parku, určite nám dáte za pravdu, keď povieme, že hektickejšie obdobie je hlavne počas „sezóny prezúvania“. A obzvlášť na jeseň, keď je potrebné naplánovať prezutie všetkých firemných vozidiel predtým, než napadne sneh, ktorý vie často prísť nečakane, obzvlášť v severných oblastiach našej krajiny. V takých situáciach by nejeden manažér vozového parku radšej riešil poruchy prevodoviek na priemyselných strojoch.

Predchádzajú vetu nám odpustia tí, ktorí sa naopak vo firmách starajú práve o rôzne stroje a zariadenia, s ktorými to je taktiež často „sranda“. Obzvlášť, keď je potrebné expresne rýchlo zohnať kvalitné tesnenia na mieru. Ale poďme späť k vozidlám.

Nie všetko, čo je na prvý pohľad lacné, je také aj vo výsledku

Náročné vie byť aj to, keď sa firemné vozidlá kazia. A „ideálne“ viacero naraz. Vtedy je potrebné mať spoľahlivého partnera v podobe dobrého autoservisu. Pri výbere autoservisu, s ktorým bude firma spolupracovať, sa najčastejšie rozhoduje na základe dvoch faktorov: referencií na odvedenú prácu a ceny. Skĺbiť tieto dva faktory do uspokojivého celku nie je vždy jednoduché.

Ak máte na nejaký servis výborné referencie, nemá zmysel uprednostniť iný, na ktorý až tak dobré referencie nemáte aj keby bol lacnejší. Čo ušetríte pri prvej oprave, rýchlo dobehnete pri opakovaných opravách (ak prvá nebude odvedená naozaj profesionálne). A to nielen na opakovanom platení za prácu, ale aj v prípade potreby objednávania ďalších náhradných dielov na auto.

Aj zvolená metóda opravy môže výrazne ovplyvniť vašu spokojnosť

Niekedy je skrátka lepšia jedna väčšia investícia, po ktorej budete mať na dlhšiu dobu „pokoj“ ako platiť opakovane malé čiastky. To vás oberie nielen o čas, ale (ako už bolo spomenuté) v konečnom dôsledku aj o peniaze, keďže po dosiahnutí želaného výsledku môže byť výsledná suma často vyššia.

Mimochodom, pri niektorých úkonoch je potrebné sa zamerať aj na metódy, ktoré v danom autoservise používajú. Napríklad je lepšie priplatiť si za účinné a pritom šetrné a ekologické čistenie DPF certifikovaným prístrojom ako ho za menej peňazí nechať čistiť rôznymi pochybnými metódami.

Zdroj obrázka: Mr.Music / Shutterstock.com