Štefan Rosina ml. sa vracia do vrcholového motoršportu

Štofi bude jazdiť na Lamborghini Huracán GT3

Štefan Rosina sa vracia do vrcholového motoršportu. Bude jazdiť v továrenskom tíme Lamborghini, Grasser Racing Team a jeho autom bude Lamborghini Huracán GT3.

Lenže to bolo v roku 2013, dnes máme rok 2016 a všetko je inak. Štofi, ktorý patrí k najlepším slovenským okruhovým jazdcom sa opäť vrhne do kolotoča motoršportu na svetovej úrovni. Má na to najlepšie predpoklady, veď päťkrát vystúpil na stupne víťazov v Porsche Supercupe, ktorý sa jazdí ako sprievodné podujatie Formuly 1 a v roku 2009 skončil celkovo na 3. mieste! Okrem toho bol veľmi úspešný aj vo FIA GT, kde v roku 2013 ako prvý Slovák vystúpil na najvyšší stupienok spolu s Petrom Koxom v pretekoch v belgickom Zolderi. Okrem toho Štofi pomáhal aj pri vývoji Pragy R1 a Chevroletu Camaro GT3.

Štefan Rosina ml. sa vracia do vrcholového motoršportu

Slovenský pretekár Štefan Rosina a Gottfried Grasser, šéf tímu Grasser Racing Team

Štofi vstúpi do sezóny 2016 ako pretekár rakúskeho tímu Grasser Racing Team, s ktorým bude pretekať v Blancpain Sprint Series. Tím dobre pozná, v roku 2014 s nimi jazdil v záverečných pretekoch FIA GT Series v azerbajdžanskom Baku. Grasser Racing Team je továrenským tímom Lamborghini, práve oni stoja za špeciálom Lamborghini Huracán GT3. Auto produkuje 500 – 600 k v závislosti od toho, v akom seriáli bude pretekať (pre Blancpain Sprint Series to je 535 k). Špeciál toho nemá veľa spoločného so sériovým Lamborghini Huracán. Ako hovorí šéf tímu Grasser Racing Team Gottfried Grasser, z pôvodného auta použili len svetlá, strechu a motor, všetko ostatné, ako karbónové panely karosérie, bezpečnostnú výbavu, podvozok, či prevodovku, vyvinuli na mieru pretekárskemu Huracánu GT3.

Cena okruhového špeciálu Lamborghini Huracán GT3, na ktorom bude Rosina jazdiť, je 369-tisíc eur.
Štefan Rosina ml. sa vracia do vrcholového motoršportu

Grasser Racing Team je továrenským tímom Lamborghini, ktorý postavil Huracán GT3

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Návrat Štefana Rosinu do vrcholového motoršportu je spojenie príjemného s užitočným. Štofi pretekanie miluje, no nezabúda ani na to, že je predstaviteľom Matadoru. Spoločnosť v súčasnosti zastrešuje veľkú časť automobilového priemyslu od dizajnu, cez vývoj, až po výrobu lisovacích strojov a sériovú produkciu dielov. V Blancpain Sprint Series sa bude Štofi snažiť dosiahnuť čo najlepšie výsledky a popri tom aj zviditeľniť Matador vo svete, s Lamborghini Huracán GT3 a Grasser Racing Teamom má na to najlepšie predpoklady. Veď kde sa robí automobilový vývoj lepšie ako na pretekárskej trati.

Vzdá sa Štófi kvôli pretekaniu postu riaditeľa pre fúzie a investície v Matador Group? To určite nie. Kým v minulosti za rok odjazdil aj 30 podujatí, teraz pôjde len o sériu 5 pretekov. Ide o päť víkendov a so zopár dňami dovolenky sa to dá bez problémov zvládnuť a neohrozí to fungovanie v spoločnosti.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Sezóna Blancpain Sprint Series začína už onedlho, prvé preteky sa konajú 8. – 10. apríla v talianskom Misane. Tam odštartuje Štofi spolu s tímovým kolegom Jeroenom Bleekemolenom päťdielny seriál šprintových pretekov v konkurencii 38 ďalších áut.

Kalendár Blancpain Sprint Series 2016:

8. – 10. apríl – Misano (ITA)
6. – 8. máj – Brands Hatch (GB)
1. – 3. júl – Nürburgring (GER)
26. – 28. august – Hungaroring (HUN)
30. sept. – 2. október – Barcelona (SPA)