Aby mohol mladý pretekár upozorniť na svoj talent, musí sa najprv prihlásiť a presvedčiť jazdou v motokáre počas kvalifikácie. Na to však už nezostáva veľa času, kvalifikácia už beží a skončí 10. marca. Jazdci sa môžu o najlepšie časy snažiť v troch motokárových halách: v Kart 1 Arene v Bratislave, v Scuderia Kart v Žiline a v Karting Arene v Plešivci. 25 najrýchlejších postúpi do dvojdňového finále, kde sa 20. marca stretnú v Kart 1 Arene a 21. marca na Slovakia Ringu.

Počas prvého finálového dňa príde do bratislavskej motokárovej haly 75 jazdcov z troch krajín. Budú súperiť na motokárach, predvedú sa na profesionálnom pretekárskom simulátore a nevyhnú sa ani teoretickému testu z oblasti motoršportu. Počas druhého finálového dňa sa dostanú do rúk odborníkov, ktorí ich prevedú kamerovými skúškami, ďalej absolvujú test fyzickej zdatnosti a jazdu zručnosti.

RaceStar aj tento rok hľadá talenty, na víťazov čakajú super ceny: kompletná sezóna v Swift Cup Europe, MX-5 Cupe alebo Majstrovstvách Slovenska v halových motokárach. Neváhajte a ukážte svoj talent, kvalifikácia končí 10. marca.

Počas finále sa mladé talenty stretnú s Tomášom Bizubom, ktorý sa práve vďaka RaceStar dostal do Swift Cup Europe, kde získal titul Majstra Európy. Nebude chýbať ani náš najúspešnejší okruhový  pretekár Štefan „Štofi“ Rosina.

Víťaz RaceStar 2016 získa celoročný angažmán v Swift Cup Europe a pretekársku kombinézu. Bude štartovať na Veľkej Cene Slovenska pretekov automobilov na okruhu na Slovakia Ringu a zažije atmosféru veľkého motoršportu počas víkendu Blancpain GT Series na Hungaroringu, ako člen tímu Štefana Rosina.

Najlepší pretekár do 21 rokov získa kokpit v Mazde MX-5 Cup a absolvuje celú sezónu v MX-5 Cupe v Slovenskom Okruhovom Pohári vrátene Veľkej Ceny Slovenska na Slovakia Ringu. Súčasťou výhry je aj profesionálna nehorľavá kombinéza.

Ani najlepší Slovák neodíde z RaceStar s prázdnymi rukami, čaká ho kompletná sezóna v Majstrovstvách Slovenska v halových motokárach.

Do RaceStar sa môže prihlasovať  uchádzači vo veku 14 až 25 rokov. Stačí vyplniť bezplatnú prihlášku na stránke racestar.sk a absolvovať kvalifikáciu. Ceny stoja za to, tak neváhajte a príďte jazdiť!

Zdroj: tlačová správa