Prvou novinkou so špeci názvom je Abarth 595 Pista. K dispozícii bude v dvoch karosárskych variantoch, ako hatchback aj kabrio s pevnými bokmi. Na výber bude 5 exteriérových farieb. Výnimočnosťou modelu Pista (v taliančine trať), bude možnosť info systému načítať niektoré slávne pretekárske okruhy sveta.

Fiat 124 Spider od Abarthu sa volá Scorpione. Logo automobilky je tak pretransformované aj do názvu modelu.

K dispozícii budú napríklad detailné mapy týchto okruhov. Vodič sa vďaka tipom môže zlepšovať pri ich prejazdoch za predpokladu, že ich navštívi. Odlišnosťou verzie je tiež možnosť výberu farby predného a zadného podnárazníka, krytov spätných zrkadiel a brzdových strmeňov medzi čiernou, červenou a žltou. Kľučky dverí a dizajnové logá 595 Pista sú v titánovom vyhotovení.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Na pohon slúži už známy 1,4-litrový preplňovaný štvorvalec s výkonom 117 kW (160 k) a krútiacim momentom 230 Nm. Malého drobca krotia z rýchlosti 284 mm predné a 240 mm zadné brzdové kotúče. V sérii je dostupná manuálna 5-stupňová prevodovka, za príplatok ju vymenia za robotizovanú.

Druhým predstaveným a upraveným modelom bol Abarth 695 XSR Yamaha Limited Edition. Ten, ako je už z názvu zrejmé, ťaží zo spolupráce týchto dvoch značiek. Abarth je totiž už tretíkrát po sebe sponzorom a dodávateľom pre Yamaha Factory Racing Team na podujatí MotoGP.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Model je dostupný výhradne v šedej farbe Pista Grey. Svetlo sveta uzrie iba 695 sedanov a 695 kabrioletov. Špeciálna edícia je tiež oslavou pri príležitosti nového motocykla Yamaha XSR900 Abarth, ktorý bude tiež lakovaný v rovnakej farbe.

Abarth aj Yamaha využívajú výfukový systém od Akrapovic. Na batožinovom priestore je navyše logo XSR. Z uhlíkových vlákien je okrem výfukovej koncovky aj kryt vonkajších spätných zrkadiel. Motor 1.4 T-Jet je naladený na 121 kW (165 k). Pomocou úpravy od automobilky môže byť výkon posilnený na hranicu 132 kW (180 k). Predné brzdové strmene majú priemer až 305 mm. Po kúpe tohto modelu môžete získať tiež bezplatnú návštevu dielne Abarth v Turíne alebo rôzne reklamné predmety.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Posledným z trojice predstavených bol Abarth 124 Spider Scorpione. Logo automobilky je tak pretransformované aj do názvu modelu. Len 1 060 kg vážiaci roadster poháňa 125 kW (170 k) motor, ktorý pri tak nízkej váhe zaručí naozaj zaujímavý údaj len 6,2 kg/k.

Model Scorpione bude k dispozícii v čiernej San Marino 1972 Black alebo bielej Turini 1975 White. Výfukový systém Record Monza zaručí lepší zvukový prejav voči sériovým modelom. Sériové kožené sedadlá sú tiež jedným zo znakov verzie Scorpione. Na športovom volante pribudol tiež červený pruh v oblasti 12 hodín.