Každý si príde na svoje

Milovníci upravených mašín sa opäť môžu tešiť na obrovskú koncentráciu konských síl a aj v tomto roku to bude opäť hlasité, rýchle a často dychberúce. Vidieť naživo 400-koňové malé mestské autíčka, dieslové pouličné, na prvý pohľad bežné autá akcelerujúce na stovku za 4 sekundy, superšporty so 4-cifernými výkonmi, čistokrvné dragstre, luxusné klenoty v akcii, či špeciálne motocykle dosahujúce na štvrťmíľovej trati rýchlosti vyše 250km/h je to, čo sa len tak bežne nevidí. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Ani v roku 2018 nebudú chýbať spoločné závody s promotérmi susedných krajín, ktoré ponúkajú tradične výbornú možnosť konfrontácie techniky a umenia ovládať vysokovýkonné stroje stavané na zdolanie rovinky s pevným štartom v čo najkratšom čase. Dlhoročná spolupráca s južnými susedmi bude pokračovať v tomto roku spoločnými podujatiami na letiskách v Kiskunlacháze a v Boľkovciach a česká drag scéna zamieša kartami v Trenčíne, v rámci "Česko-Slovenskej vojny", ktorá každý rok priláka aj silnú enklávu poľských pretekárov.

Aj v roku 2018 bude disciplína drag racing organizovaná pod taktovkou Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) a tak zaradená do kalendára oficiálnych Majstrovstiev Slovenska a spolupráca odštartovaná vlani bude pokračovať aj so Slovenskou motocyklovou federáciou. Do kalendára SMF budú zaradené štyri preteky - Slovakia Ring, Boľkovce, Svidník a Trenčín.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Samozrejmosťou všetkých kôl bude profesionálna časomiera s automatizovaným štartovacím zariadením a zaznamenávaním reakčného času, času na 60 stôp, 201 a 402 metrov i maximálnej rýchlosti v cieli a návštevníci sa môžu tešiť na zrazy upravených a jedinečných áut a množstvo doplnkových atrakcií v podobe kaskadérskych vystúpení, moderovaného predstavovania áut, fotenia "cars & girls" i klubových meetingov. Čo sa týka predpisov, kategorizácie a všetkých podrobných informácií, ako aj výsledkov vlaňajšieho ročníka nájdete na starej, známej adrese www.zrychlenie.sk

Šprintérsky kalendár MSR 2018

15.4. Kiskunlacháza (HU): Drag racing.hu / Power fest
1.5. Slovakia Ring:  Power fest - DRAG, DRIFT & TUNING majáles 
16.6. letisko Piešťany:  CarAT tuning party                                                  
7.7. letisko Boľkovce: Power fest - DRAG WARS SK vs.HU 
14.7. letisko Svidník: Tuningzraz Svidník 
11.8. letisko Trenčín:  Power fest - DRAG WARS SK vs.CZ