Fabrický zabezpečovací systém zlodejov nevystraší. Čím viac nástrah si na zlodejov pripravíte, tým je vyššia pravdepodobnosť, že auto ostane tam, kde ste ho zaparkovali. 

Pamätáte si film 60 sekúnd? Krádeže prebiehali až príliš rýchlo, a mnohí tomu nerozumeli. Dnes je doba taká, že na krádež auta stačí sekúnd podstatne menej. Vo videu zo Spojeného kráľovstva celá akcia trvala neuveriteľných 35 sekúnd. A auto bolo fuč. 

Modus operandi (spôsob spáchania) krádeže auta je rôzny. Niektoré autá si zlodeji vyhliadnu, na iné natrafia náhodne. Vraví sa, že zlodej, keď chce, tak ukradne všetko. Je to neuveriteľné, ale určite nie nemožné. 
 
 
 
Rovnako aj dôvodov krádeže celého auta je veľa. Okrem pre-legalizácie auta inde (iný okres, štát, kontinent...) veľa z nich skončí na diely. Zlodeji sa dokonca neštítia rozobrať auto priamo na mieste, kde ste ho zaparkovali. Záujem je o všetko: navigácie, rádia, airbagy, časti karosérie, katalyzátory, kolesá... Na niektoré komponenty musia byť zlodeji doslova machri, aby ich nepozorovane odmontovali...   
 
 
 
Čo robiť, ak vám ukradnú auto? 
Prvý krok smerujte na polícu. Cestou, kým príde polícia na miesto vytiahnite mobil a postnite to na skupina HAKA - hľadá sa auto. Je to veľmi sympatická a veľmi prospešná činnosť administrátorov, ktorí sa aktívne snažia o lepšiu spoluprácu s políciou. Touto cestou sa už podarilo nájsť pár áut. Nikdy neviete, kto si vaše ukradnuté auto všimne a nahlási na políciu. Iniciatívu chválim a držím im prsty. Rovnako držím prsty všetkým, čo nedobrovoľne prišli o svoje auto v jeho rýchle nájdenie.   

Modus operandi (spôsob spáchania) krádeže auta je rôzny. Niektoré autá si zlodeji vyhliadnu, na iné natrafia náhodne. Vraví sa, že zlodej ak chce, tak ukradne všetko. Je to neuveriteľné, ale určite nie nemožné. 

 
Rovnako aj dôvodov krádeže celého auta je veľa. Okrem pre-legalizácie auta inde (iný okres, štát, kontinent) veľa z nich skončí na diely. Zlodeji sa dokonca neštítia rozobrať auto priamo na mieste, kde ste ho zaparkovali. Záujem je o všetko: navigácie, rádia, airbagy, časti karosérie, katalyzátory, kolesá,... Na niektoré komponenty musia byť zlodeji doslova machri, aby ich odmontovali nepozorovane.
 
 

Čo robiť, ak vám ukradnú auto? 

Prvý krok smerujte na políciu. Kým príde polícia na miesto, vytiahnite mobil a postnite to do skupiny HAKA - hľadá sa auto. Je to veľmi sympatická a veľmi prospešná činnosť administrátorov, ktorí sa aktívne snažia o lepšiu spoluprácu s políciou. Touto cestou sa už podarilo nájsť pár áut. Nikdy neviete, kto si vaše ukradnuté auto všimne a nahlási na políciu. Iniciatívu chválim a držím im prsty. Rovnako držím prsty všetkým, čo nedobrovoľne prišli o svoje auto v jeho rýchle nájdenie.