Aplikácia v súčasnosti vyhľadáva v databáze kradnutých vozidiel v Nemecku, Maďarsku, Česku, Slovensku, Slovinsku, Belgicku, Litve a v Holandsku. 

Novinky v aplikácii 

K aplikácii HAKA sa môže záujemca dostať dvomi cestami. Prvou je oficiálne stiahnutie cez „Odchod Play“ alebo „AppStore". Druhá je v odkazoch na FB skupine HAKA - Hľadá sa auto krádeže automobilov.


Aký je rozdiel medzi HAKA systém a HAKA systém+?  

V podstate si môžete si vybrať z dvoch verzií. Ak máte starší, menej výkonnejší telefón, zvoľte verziu HAKA system (Android). Naopak, ak máte smartfón s lepšími parametrami, volte HAKA system+ (Android, iOS).

Rozdiel spočíva  len v tom že HAKA systém+ má navyše funkciu fotenia tabuľky s evidenčným číslom a VIN. Nie je teda nutné zadávať údaje ručne. Taktiež má navyše GPS lokalizáciu pre udanie polohy pre Políciu SR v prípade zistenia kradnutého vozidla. Obe verzie majú ručné vyhľadávanie za pomoci VIN alebo ŠPZ. Obe aplikácie HAKA sú pripojené na on-line databázy kradnutých vozidiel v 8 štátoch EÚ. V aplikácii sa objaví kradnuté vozidlo ihneď potom, ako sa nahlási na políciu. Taktiež sa z aplikácie kradnuté vozidlo automaticky odstráni po jeho vypátraní a zaistení PZ SR. 

Čo všetko je zadarmo? 

Aplikácia je úplne bezplatná od stiahnutia až po každodenné užívanie. Neplatíte vôbec nič.

Čo všetko v aplikácii uvidím? 

Okrem vyššie spomenutých online databázy kradnutých vozidiel z 8 štátov máte možnosť zistiť si platnosť EK a TK vozidla. Tiež sa dá  zistiť, či vozidlo pochádza z ďalšej trestnej činnosti (krádež, prípadne dvojička, či iná trestná činnosť). Taktiež máte možnosť zistiť práve prebiehajúcu krádež vozidla. Akonáhle páchateľ vymení na aute evidenčné čísla, ktoré na vozidlo nepatria, aplikácia vypíše, že pridelené značky pochádzajú z iného vozidla. Laicky povedané to znamená, že pátranie je efektívne aj vtedy, keď po vozidle ešte nie je oficiálne vyhlásené pátranie. Ide napr. o situácie, kedy majiteľ vozidla ešte nevie, že mu bolo vozidlo ukradnuté, ale člen skupiny už túto krádež môže zistiť na základe nesúladu značky s typom vozidla. 


Vraj pomáha aplikácia aj pri kúpe jazdenky. Ako?  

Áno, aplikáciu môžete využiť aj v bežnom živote, akým môže byť povedzme spomínaná kúpa jazdeného auta. Nemusíte mať obavu, že si kúpite auto, ktoré nepôjde prepísať. 


Čo nájdem na FB skupine HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov?

Okrem rôznorodých diskusií aj diskusie na tému bezpečnostné zabezpečenia určené na motorové vozidlá ale aj všeobecné triky ako predísť krádežiam motorových vozidiel.

Ako aplikáciu môže užívateľ najlepšie využiť?

Aplikácia sa dá využiť pri: 
  • pátraní po ukradnutom motorovom vozidle,
  • kúpe ojazdeného vozidla,
  • kontrole platnosti TK a EK 
  • zistení práve prebiehajúcej krádeže motorového vozidla ,
  • v službe (bežne používajú pracovníci polície, MsP, odťahovej služby, čerpacej stanice, autobazáre, SBS ktoré monitorujú vstup motorových vozidiel do svojich strážených priestorov. 
 

Odkedy  vlastne fungujete? 

FB skupina HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov vznikla 10.7.2016. Aplikácia HAKA systém pre Android vznikla 8.5.2018 Následne 28.5.2018 vznikla i vylepšená verzia aplikácie HAKA systém+ pre Android a iOS 5. 
 

Koľko ukradnutých áut sa  doteraz podarilo vypátrať? 

Bez aplikácie, len pomocou zdieľania na FB skupine sa podarilo nájsť 15 kradnutých vozidiel. Po vytvorení aplikácie HAKA sa toto číslo rapídne navýšilo. K dnešnému dňu máme nájdených 49 kradnutých vozidiel.
 

Akú máte štatistiku?  

Prezentujeme to pre prehľadnosť v bodoch:
Facebook skupina HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov má cca 147 000 členov rodiny HAKA; 
49 nájdených kradnutých motorových vozidiel;
denne skontrolovaných 6000 vozidiel po celom území Slovenska a Česka; 
27000 užívateľov aplikácie HAKA systém 20000 užívateľov aplikácie HAKA systém+;
2 centrálne databázy registrov motorových vozidiel 8 štátov online databáz;
celosvetová dostupnosť a používateľnosť aplikácie HAKA 24-hodinová NON-STOP linka pomoci 0940 703 802; 
2400 € zbierka od členov skupiny HAKA na naprogramované aplikácie a spustenie projektu HAKA.
Ak vďaka aplikácii vypátrate kradnuté auto, postupujte mimoriadne obozretne a opatrne. Radšej sa od auta vzdiaľte, sledujte ho z väčšej diaľky, a to až do príchodu polície.  

Čo považuješ za najväčší úspech skupiny HAKA ? 

Tým je jednoznačne vytvorenie rodiny HAKA a obrovská spolupatričnosť jej členov. Tá je charakterizovaná vzájomnou nezištnou pomocou a súdržnosťou, čo jednoznačne smeruje k vytvoreniu efektívneho, ale zákonného odporu voči kriminálnym živlom, ktoré páchajú trestnú činnosť. V neposlednom rade sa medzi úspechy radí aj postupne vylepšovanie a navrátenie dôvery občanov k PZ SR. Len vzájomná spolupráca môže efektívne napomáhať a objasňovať riešenie a potieranie trestnej činnosti. Je priam fascinujúce, ako ľudia v tejto veci dokážu spolu bojovať a pomáhať si. Ďakujeme. 

 
Aké máte ďalšie projekty? 

Facebook skupina HAKA-Hľadá sa bicykel krádeže bicyklov a Aplikácia HAKA Bike pre verzie Androidu a iOS.

Ak je vám odvážna činnosť HAKA systém sympatická a chceli by ste ju podporiť, tu je  č.ú. SK6009000000005146613865.