Renomovaný britský automobilový portál Auto Trader udeľuje ocenenia na základe hlasovania vlastníkov áut, ktorí hodnotia vozidlá podľa 16 rôznych kritérií. Od spoľahlivosti a výkonu až po náklady na údržbu, funkčnosť a vzhľad. Tento rok odpovedalo na dotazník 43-tisíc čitateľov. Ich názory umožnili vybrať víťazné modely v 13 kategóriách, ako napríklad najlepší rodinný automobil, najlepší mestský automobil, najekologickejšie vozidlo. alebo najlepšia značka populárnej triedy.

Za najspoľahlivejšiu značku označili účastníci ankety Lexus. Subjektívne názory čitateľov potvrdil aj v dotazníkoch deklarovaný najmenší priemerný počet opráv spomedzi všetkými výrobcami automobilov. Majitelia vozidiel Lexus v hodnoteniach písali: "Unikátny dôraz na detaily interiéru a exteriéru”, alebo "som nadšený  technológiou a komfortom kabíny” či "dokonalý dizajn aj spracovanie”.

Redaktori portálu Auto Tradera takisto zdôraznili fakt, že 99 % Lexusov predaných vo Veľkej Británii sú hybridy, ktoré sú nielen ekonomické a ekologické, ale vyznačujú sa aj vyššou trvanlivosťou a spoľahlivosťou ako autá s bežným pohonom.

zdroj: AutoTrader.com