Nové hybridné pohonné ústrojenstvo má dostať downsizovaný motor. Na štvorvalec máme zabudnúť a s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o V6 s turbom.

Šéf McLarenu Mike Flewitt  potvrdil, že vývoj v najbližších rokoch sústredia na vývoj nového hybridného systému. Chystané superšporty však dostanú ešte „starý“ motor V8 M838T. Agregát V8 dostane samozrejme patričné vylepšenia.


Nové hybridné pohonné ústrojenstvo, ktoré bude do roka 2022 štandardom, má dostať downsizovaný motor. Na štvorvalec máme zabudnúť a s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o V6. „Emisie sú sekundárny atribút. Pre nás musí pridať rysy športového charakteru. V roku 2022 bude viac než 50% áut hybridmi. Nová architektúra integruje hybridy efektívnou cestou. Nie je to tam iba priskrutkované. Prevodovky je dôležitá časť celku,“ vysvetľuje Flewitt.

Po roku 2022 už len elektromobily?


Čo sa stane po roku 2022? Podľa Flewitta budeme všetci jazdiť na elektromobiloch, ale presný dátum odhadovať nechce. McLaren nechce zaostávať a plánuje plne elektrické auto. Do roku 2022 však určite nepríde. V budúcnosti však vidí priestor pre limitovanú edíciu hyperšportového elektromobilu. „Keď predstavíme plne elektrické auto, bude to najzaujímavejší model, aký sme kedy vyrobili,“ dodáva Flewitt.


Výrobca už v súčasnosti pracuje na stavbe plne elektrického auta. Ide však o prototyp a sériová výroba údajne vôbec nehrozí. Elektrický McLaren príde najskôr v roku 2023.


Zdroj: carscoops