VC Austrálie nebude

Formula 1 chcela svoju sezónu odštartovať za každú cenu, no iba pár hodín pred začiatkom prvého voľného tréningu je po všetkom. Zamestnanec stajne McLaren bol pozitívne otestovaný na vírus, čo spôsobilo odstúpenie celého tímu z pretekov. Ešte pred samotným víkendom avizovali, že v prípade, ak bude musieť kvôli vírusu tím odstúpiť, preteky sa nepôjdu. A je to tu. Ďalšou v poradí je VC Bahrajnu, ktorá by sa mala konať bez divákov. Jej konanie je stále otázne kvôli rizikovému presunu členov tímov a samotných jazdcov. Lewis Hamilton a mnoho ďalších pilotov sa vyjadrilo, že nechápu, ako je vôbec možné, že vedenie šampionátu má vôbec snahu podujatie uskutočniť.

Na toto si budeme musieť ešte počkať.

Formula E

Ešte hrošia je situácia pre Formulu E. Tá svoje podujatia uskutočňuje priamo v centrách metropol. Aj preto každou hodinou príde vyhlásenie, že na celé dva mesiace ruší všetky pretekárske aktivity. Zrušiť už museli preteky v čínskom meste Sanya, talianskom Ríme a indonézskej  Jakarte.

24h Le Mans bude zrejme presunutá

Zákaz cestovania do USA okamžite zrušil podujatie WEC (Svetový vytrvalostný šampionát), ktorý mal mať preteky na 1 000 míľ v Sebringu. Podujatie bolo zrušené bez náhrady. V rámci rovnakého víkendu sa mala jazdiť aj 12-hodinovka Sebring, v rámci americkej série IMSA. Tá bola presunutá až na november. V rámci šampionátu WEC sa očakáva okrem iných pretekov aj presunutie legendárnej 24h Le Mans. Tá by sa podľa zákulisných informácií mala konať až v septembri.

Nám ostáva byť iba DOMA a riadiť sa pokynmi vlády. Je to náročná situácia hlavne pre malých podnikateľov a dúfame, že ju všetci prežijeme v zdraví. A hlavne, aby už čoskoro bolo po všetkom a okrem iných radostí, si konečne spríjemniť víkend kvalitným motoršportom.

 

Foto: Reuters, Formula 1, formularapida.net, crash.net