OMV MaxxMotion super víkend bude patriť k najvýznamnejším podujatiam na okruhu SLOVAKIA RING tento rok. Piaty návrat monumentálnych a absurdne ostrých pretekárskych ťahačov na náš okruh nenechá nikoho chladným. Vyše päťtonové stroje ponúknu opäť štvoro napínavých pretekov v štýle nárazník o nárazník. Uplynulú sezónu dominoval Maďar Norbert Kiss na vozidle zn. MAN. Osemdielna sezóna štartuje 21. mája v talianskom Misane, SLOVAKIA RING je po nedávnom zrušení pretekov na Hungaroringu na rade ako druhý.

OMV MaxxMotion super víkend už 9.-11. júna na Slovakia Ringu

Našu rýchlostnú dráhu nebudú okupovať iba veľké ťahače. Súčasťou víkendu je tiež seriál TCR Eastern Europe. Pretekárske cestovné vozidlá špecifikácie TCR sú azda najrozšírenejšou a najobľúbenejšou kategóriou kapotovaných vozidiel. Bohaté štartové pole východoeurópskej odnože má čo povedať aj slovenským fanúšikom. Napokon, hneď prvé preteky sezóny vyhral a šampionát vedie náš Maťo Homola, ktorého uvidíme samozrejme aj u nás.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Do tretice nebudú chýbať ani nádherné a hlučné staré monoposty F1, GP2 či IndyCar. Ak chcete zažiť ozajstný rev vysokootáčkových motorov V10 a V8, nesmiete si nechať ujsť toto exhibičné divadlo seriálu MaxxFormula.

Akcia na trati však neutíchne ani pomedzi to: vždy napínavé a divácky zábavné pohárové seriály uvidíme v podobe Suzuki Swift Cup. K monopostom sa pridá tiež seriál monopostov F4 v rámci populárneho ESET Cupu.

Tým však zábava nekončí, prichystané sú rôzne atrakcie pre rodiny s deťmi, zvierací Malkia Park, motokáry, zraz veteránov, tunerov a truckerov, ale aj kaskadérska šou, autogramiáda (aj s Maťom Homolom) či jazdy vo vojenskom a terénnom areáli.

zdro a fotoj: Slovakia Ring