V otcových stopách

Nadšenie neskrýval ani nový šéf Scuderie, Mattia Binotto. Ten pracoval v službách Scuderie aj za čias Michaela. Ako sám povedal, rozhodnutie o zaradení Micka Schumachera bolo len na základe jeho kvalít. Meno v tomto rozhodnutí nezohralo žiadnu úlohu. Binotto ale priznal, že sa teší, že Mickovi sa natoľko darí, že môže za svoju kariéru pracovať už s druhým Schumacherom.

Na svet sa vynorili okamžité špekulácie o tom, že po roku 2021 by sme vo Ferrari mohli vidieť pilotov Charlesa Leclerca a práve Micka Schumachera. Tejto teórii nahráva fakt, že aj Leclerc sa každý rok posúval vyššie a vyššie a za jediný rok v kráľovnej motoršportu sa dokázal dostať do Ferrari. Čo však bude so Sebastianom Vettelom? Na ňom leží už skutočne obrovský tlak, najmä po zbabranom boji o titul 2018.

Bude Mick v budúcnosti podobne ako jeho otec vyhrávať spoločne s Ferrari?

Dokáže sa tento rok Vettel vyšvihnúť opäť na čelo, alebo ho mladý Leclerc porazí a Nemec sa poobhliadne po inom mieste? Napríklad v domácom Mercedese, kde sa to však 5-násobnému majstrovi sveta, Hamiltonovi, nemusí vôbec páčiť. Iba čas ukáže. Jedno je však takmer isté. Meno Schumacher sa na štartový rošt dostane opäť.

Foto: formula1.com, Motoring Research