Stredoeurópska trofej FIA CEZ v šprintoch a vytrvalosti, národné šampionáty Slovenska, Česka, Maďarska, Slovinska, Chorvátska, Rakúska a Poľska, Medzinárodné majstrovstvá SR v šprinte a vytrvalosti, populárny ESET Cup Series a pohárové seriály Fiat Abarth Cup, Renault Clio Cup a Mazda MX-5 Cup: to všetko sa ukáže v nabitom pretekárskom programe Veľkej ceny SR.

Čo uvidíte na trati?

iroký výber kategórií a typov pretekárskych áut: vozidlá GT3 (Ferrari 458 GT3, Porsche 911 GT3, Audi R8 GT3, BMW M4 GT3, Lamborghini SuperTropheo…) - každé s originálnym zvukom motora poteší v šprintoch divízie D4. Preteky sú krátke a štartové pole vyrovnané, takže športové zážitky si diváci užijú dosýta. Okrem kapotovaných strojov uvidíme opäť monoposty kategórie F4 (divízia D2) a tiež zaujímavé prototypy (divízia D5).

Medzi jazdcami domácej a zahraničnej scény sa predstavia naše známe tváre: Miro Konôpka je veterán slovenského motoršportu a so svojím tímom ARC Bratislava stál doteraz ako jediný niekoľkokrát na štarte najslávnejších vytrvalostných pretekov 24 h Le Mans. Štefan “Štofi” Rosina ml. momentálne zbiera trofeje v európskom seriáli GT2 a mal by sa ukázať vo vozidle BMW M4 GT3.

Nepovinné štvrtkové tréningy vystrieda v piatok 18. augusta už oficiálny program: uvidíme voľné tréningy všetkých divízií a seriálov, ako aj prvé kvalifikačné jazdy a dokonca dvoje pretekov Abarth Cup. Sobotu otvorí už o ôsmej ráno zvuk formúl divízie D2. Doobedňajšie kvalifikácie vystriedajú prvé šprinty všetkých seriálov a záverečná vytrvalosť na 1,5 h s povinnou výmenou jazdcov. Rovnaký program kvalifikácií a napínavých šprintov bude aj v nedeľu 20. augusta.

Doplnia ho, samozrejme, sprievodné akcie. Okrem leteckej show so stíhačkou L29 Delfin to bude aj vystavenie dvoch originálnych dakarských TATRA vozidiel slovenského tímu Kazarka, ktoré sa predstavili aj na tohtoročnej rally Dakar a v triede Classic obsadili krásne 3. miesto. Počas celého víkendu budú otvorené všetky časti areálu SLOVAKIA RING, ktoré obohatí ďalší program: jazdy na motokárach pre verejnosť, zoo Malkia Park, Vojenské múzeum s jazdami na obrnenom transportéri, výstava luxusntých karavanov značky Concorde, zraz tunerov AMTS, veteránov a chýbať nebude ani množstvo detských atrakcií. V areáli bude premávať bezplatná kyvadlová doprava.

OMV MaxxMotion Veľká cena Slovensjkej republiky preteky cestných automobilov na okruhu prichádza už tento víkend, 19. - 20. augusta. Návštevníkov čakajú fantastické autá, dramatické súboje, skvelý zvuk motorov a bohatý celovíkendový program.

Vstupenky sú v predaji online a aj počas podujatia v hlavnej pokladni okruhu.