Sezónu 2018 začali potichu, bez burácania motorov 100 km cyklistickými pretekmi Bike Attack na klasickom variante 4 s dĺžkou 5922 m. Slovakia Ring má široké možnosti konfigurácia trate, a to organizátori s radosťou využívajú na rôzne podujatia. Okrem toho ponúka služby Centra bezpečnej jazdy, off-roadového areálu, ale aj novootvoreného Vojenského múzea.

Slovakia Ring však nezaspal a stále sa snaží posúvať ďalej, svedčí o tom aj úprava trate, kde v zákrute č. 9 vybudovali novú šikanu. Nerobili to len tak, ale mali jasný zámer, dostať slovenský okruh na vyššiu úroveň. To sa aj podarilo a Slovakia Ring od leta disponuje vyššou okruhovou licenciou FIA triedy 2. Môžu sa tu teda jazdiť všetky medzinárodné podujatia pod hlavičkou FIA s výnimkou Formuly 1 a Formuly 2.

Slovakia Ring uzavrel sezónu 2018

Rallycross už tradične začína sezónu na Slovakia Ringu

Prvé preteky, kde sme už mohli počuť rev motorov, bol jarný OMV MaxxMotion Rallycross preteky FIA Zóny Strednej Európy. Toto podujatie zavítalo na Slovakia Ring už štvrtýkrát a na trati, ktorá bola kombináciou asfaltu a šotoliny, vyhral v absolútnom poradí i v triede Supercars Rakúšan Alois Holler.

Slovakia Ring uzavrel sezónu 2018

Fanúšikom sa prišiel ukázať aj Maťo Homola

Slovakia Ring hostil aj motoršportový super víkend, kde na jednej trati počas jedného víkendu mohli vidieť diváci tie najrýchlejšie trucky v Majstrovstvách Európy ťahačov FIA ETRC spolu so Svetovým pohárom cestovných automobilov FIA WTCR. Slovenským fanúšikom sa konečne mohol ukázať aj Maťo Homola, no nemal to šťastie, aby sa prebojoval na pódium. Tri preteky WTCR na Slovakia Ringu vyhrali Pepe Oriola, Gabriele Tarquini a Norbert Michelisz. Medzi ťahačmi to boli Antonio Albacete, Shane Brereton, Jochen Hahn a Norbert Kiss.

Slovakia Ring uzavrel sezónu 2018

Na Slovakia Ringu sme videli aj WTCR

Tradičným podujatím býva OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska preteky cestných automobilov, ktorá je sú časťou Zóny Strednej Európy. Najviac pozornosti pútali autá v divízii D4 nad 2000 cm3, no divákov zo sedadiel dvíhali aj neustále súboje Inter Cars MX-5 Cupu. Víťazstvo v D4 nad 2000 cm3 si odniesol Poliak Marcin Jedlinsky, ktorý vyhral aj vytrvalostné preteky. V MX-5 sa na najvyššiu priečku postavil hosťujúci pretekár a účastník 24-hodinovky v Le Mans Konstantins Calko.

Štvorkolesovú sezónu uzavrela exhibičná Keskomobile Auto Show, kde sa už tradične prídu ukázať jazdci z rôznych disciplín. Na Slovakia Ringu sa z víťazstva v tejto rally tešil Poliak Grzegorz Grzyb.

zdroj a foto: Slovakia Ring