Počas kariéry mal Michael, ako každý pretekár, niekoľko nehôd. Najvážnejšiu na trati mal v roku 1999 v Silverstone. O nič vážne však nešlo. Zlomil si pri nej nohu a musel prerušiť účasť v dobre rozbehnutej sezóne. Riziku sa pritom vystavoval možno aj viac než bolo rozumné. Veľa jeho fanúšikov nebolo nadšených z Michaelových pokusov skrotiť superostré motorky v pretekoch na okruhoch. A Schumi bol aj vášnivý lyžiar. Práve to sa mu v zime 2013 stalo osudným. Michael si pri páde na svahu hlavou priamo na kameň napriek prilbe poranil hlavu mimoriadne závažne. Za tie tri roky sa jeho zdravotný stav nepodarilo nijako zásadne zlepšiť, ani zmeniť.

Zlé správy sa potvrdili

O stave najväčšieho šampióna F1 sme informovali opakovane. Väčšina správ pozitívna nebola. Koncom minulého roka bulvárny magazín Bunte priniesol Schumiho fanúšikom falošnú nádej. Priamo na obálke tvrdil, že Michael dokáže znova chodiť. Vnútri v článku bola podrobnejšia informácia o tom, že pretekár dokáže urobiť pár krokov za pomoci terapeutov. Vraj dokáže mierne zodvihnúť aj jednu ruku. 

Samozrejme, reakcia Schumiho manažérky Sabine Khemovej na seba minulú zimu nedala dlho čakať. Tvrdenia magazínu kategoricky odmietla a označila ich za výmysel. Povedala doslova: "Bohužiaľ sme nedávnymi správami nútení uviesť na pravú mieru tvrdenia, že Michael sa znova môže pohybovať. Nie sú pravdivé. Tieto špekulácie sú s ohľadom na jeho stav nezodpovedné, rovnako ako fakt porušovania jeho súkromia. Tieto tvrdenia dávajú mnohým ľuďom falošné nádeje." Hovorca magazínu tvrdohlavo bránil svoju pravdu, ktorá vraj pochádza zo zdroja blízkeho rodine. To Schumacherovcov donútilo podať vec na súd. A práve vďaka nemu sa svet po takmer troch rokoch dozvedá, ako na tom Michael v skutočnosti je.

Michael Schumacher nemoze chodit, ani sa postavit

Rodine sa toto odhalenie a evidentná lož veľmi nepáčila a vydavateľa magazínu zažalovali. Prísne strážené tajomstvo skutočného stavu tak musel Michaelov právnik Felix Damm odhaliť. Pred súdom doslova povedal: "Nemôže chodiť a nie je schopný ani len stáť, ani za pomoci terapeutov."

Paradoxné je, že v súdnom spore, ktorý mal chrániť Michaelov stav a súkromie, musel právnik Felix Damm vyložiť karty na stôl. Neostalo len pri tvrdeniach, predložil aj správy lekárov. Podľa nich Michael NEMÔŽE CHODIŤ. Nedokáže sa ani len postaviť, dokonca ani za pomoci terapeutov a jeho stav naďalej ostáva veľmi ďaleko od návratu do bežného života. Súdny proces stále prebieha, jeho uzavretie sa očakáva koncom tohto, či budúceho mesiaca. Či už magazín Bunte spor prehrá, alebo nie, my sa už nič veselšie nedozvieme. Možno len to, že celá táto hra bulváru bola konšpirácia voči rodine na to, aby po rokoch naozaj ukázala svetu o najväčšom pretekárovi pravdu. Tá potvrdzuje februárové tvrdenie Lucu di Montezemolo, niekdajšieho šéfa a kamaráta, ktorý médiám povedal: "Mám nové správy a žiaľ, nie sú dobré...".