Najvýkonnejší motor dostane liftback aj kombi

Na Slovensku sa už nejaký čas dá objednávať nový Superb  s tromi rôznymi motorizáciami a to 1.5 TSI (150 koní), 2.0 TDI (150 koní) a 2.0 TDI (193 koní) s pohonom všetkých kolies. V týchto dňoch sa pod kapotu oboch karosárskych verzií dostáva najsilnejšia pohonná jednotka, benzínový štvorvalec 2.0 TSI s výkonom 195 kW (265 koní), ktorý je dodávaný výhradne s pohonom všetkých kolies.

V základnej špecifikácii Selection je odporúčaná predajná cena po započítaní uvádzacieho bonusu 44 990 eur. V prípade vyššieho výbavového stupňa Top Selection je cena najvýkonnejšieho Superbu 47 770 eur, zatiaľ čo vo vrcholnom prevedení Laurin & Klement sa cena šplhá na 52 340 eur. Príplatok za verziu Combi, ktorá obsahuje aj strešný nosič a roletový kryt batožinového priestoru, činí 1500 eur.

Plug-in hybrid má na elektrinu zvládnuť viac ako 100 km 

Karosárska verzia Superb Combi je teraz k dispozícii aj s druhou generáciou plug-in hybridného pohonu. Tento systém kombinuje elektromotor s benzínovým agregátom 1.5 TSI (110 kW/150 k). Celkový výkon dosahuje 150 kW (204 koní) s krútiacim momentom 350 Nm, ktorý je prenášaný na predné kolesá pomocou šesťstupňovej prevodovky DSG.

Nová vysokonapäťová batéria má kapacitu 25,7 kWh. Vďaka nej sa dojazd vozidla výhradne na elektrický pohon (podľa WLTP) predĺžil o 40 km, a teraz presahuje viac ako 100 km.

Maximálny nabíjací výkon pre striedavý prúd dosahuje 11 kW, umožňujúc tak nabitie batérie z domáceho wallboxu z 10 % na 80 % za približne 2,5 hodiny. Pri použití jednosmerného prúdu je možné využiť až 50 kW, čo znamená, že dobitie batérie z 10 % na 80 % trvá len 25 minút. Odporúčané predajné ceny vozidla Škoda Superb Combi iV sa pohybujú od 45 360 eur (výbavový stupeň Selection) až po 52 640 eur (výbavový stupeň Laurin & Klement), pričom v oboch prípadoch je k vozidlu priložený nabíjací kábel pre verejné nabíjačky a za príplatok je možné získať kábel na nabíjanie z bežnej domácej zásuvky.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 4 obrázkov

Vylepšená asistentka Laura už tento rok

Ešte v tomto roku sa v infotainmente Škody Superb Combi objaví ChatGPT, ktorý je založený na umelej inteligencii. Tým sa výrazne rozšíria schopnosti digitálnej hlasovej asistentky Laury. Vlajková loď so spaľovacími motormi teraz ponúka rozsiahle možnosti využitia vzdialeného prístupu k on-line službám, a to aj cez najnovšiu verziu aplikácie MyŠkoda pre chytré telefóny.

Laura

zdroj: Škoda