O tomto prípade informovali dopravní policajti z Bratislavského kraja na svojom facebookovom profile. 21. marca museli riešiť prípad arogantnej vodičky, ktorá kolónu na diaľnici D1 predbiehala po pravej krajnici, respektíve odstavným pruhom. 37-ročnej vodičke auta značky Volkswagen sa nechcelo čakať v zápche, ktorá býva na diaľnici v smere do Bratislavy pomerne bežná. Tak pomaly idúce vozidlá predbehla po krajnici. To sa však okrem vodičov v kolóne nepáčilo ani dopravným policajtom. 

Tí v správe na facebooku uviedli: Policajti Diaľničného oddelenia KDI KR PZ v Bratislave dňa 21. 3. 2023 objasňovali smelú jazdu po krajnici. 37–ročná vodička motorového vozidla značky VW jazdila po diaľnici D1 od Trnavy smer Bratislava a od 9,5 kilometra jazdila po pravej krajnici, kde predchádzala iné vozidlá. Svoju bezohľadnú jazdu zakončila nepoužitím znamenia o zmene smeru jazdy, keď sa pripájala z pravého odbočovacieho jazdného pruhu do pravého priebežného a opätovne sa na kilometri 8,5 vrátila na krajnicu.”

Obiehanie po krajnici ju stálo vodičák

Cez odstavný pruh išla zhruba kilometer, pričom „týmto nezodpovedným konaním porušila pravidlá cestnej premávky závažným spôsobom,“ uviedla polícia. Ďalšia jazda bola vodičke zakázaná, pričom policajti jej zadržali vodičský preukaz. Za dané priestupky jej navyše hrozí pokuta vo výške 60 až 300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlo do dvoch rokov.