Pred necelým rokom predstavilo Audi koncept elektrického liftbacku A6 e-tron, ktorý zaujal futuristickým dizajnom i vyladenou aerodynamickou stránkou. Zároveň prezentoval zaujímavé parametre. Už pri premiére sa špekulovalo nad praktickejším formátom Avant, ktorému dala automobilka definitívne zelenú. 

Nemecký elektromobil dostane verziu kombi, ktorej siluetu Ingolstadt v týchto dňoch načrtol. Dizajn bude evidentne dynamický a podriadený prúdeniu vzduchu. Okrem odlišného skeletu sa podľa všetkého na vozidle veľa nezmení, zachované by mali zostať tvary nárazníkov i diódových svetiel. Potvrdzuje to niekoľko detailných záberov.

Základom bude platforma PPE

Technická stránka zostane pravdepodobne nedotknutá. Koncept stojaci na architektúre PPE (Premium Platform Electric) by teda mal disponovať elektromotorom na každej náprave, ktoré spoločne dosiahnu výkon 350 kW (476 k) a krútiaci moment 800 Nm. Batéria s kapacitou 100 kWh by mal postačiť na vyše 700 km jazdy.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Na kompletné informácie nebudeme čakať dlho, štúdiu modelu A6 Avant e-tron totiž spoznáme už zajtra. Audi ju plánuje odhaliť počas svojej každoročnej mediálnej konferencie. Hoci oficiálne svoje plány automobilka nešpecifikovala, budúcnosť kombi je viac-menej istá. V sériovej výrobe by sa malo objaviť v tomto alebo nasledujúcom roku.

Zdroj: Audi, Carscoops