Novinka však nie je len obyčajné Q3, ktorému zrezali strechu do tvaru kupé. Odlišnosťou je napríklad aj dizajn prednej časti, automobil je dlhší voči bežnej Q3 a aktuálne meria na dĺžku 4 500 mm. Z tohto pohľadu to teda nie je priama konkurencia pre X2, ale ani pre X4, jednoducho niekde v strede medzi. Keď už som pri tej prednej časti. Do príplatkov sa dostali aj LED Matrix svetlomety, ktoré jednoznačne stoja za to.

V interiéri to už bude klasické Q3. Už v základnom vyhotovení je 10,25-palcový digitálny displej pred vodičom a 10,1-palcový digitálny displej v stredovom paneli. Za príplatok si ho budete môcť vymeniť za 12,3-palcový displej. Výbava bude kopírovať Q3, novinkou je napríklad hlasové ovládanie od Amazonu, Alexa.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Najvýkonnejšia verzia 45 TFSI bude mať dvojlitrový štvorvalec s 169 kW (230 k) a bude len s pohonom quattro. Ďalším v ponuke bude 35 TDI s dvojlitrovým štvorvalcom a 110 kW (150 k). Obe pohonné jednotky budú na začiatku v ponuke s robotizovanou prevodovkou S-tronic. Neskôr prídu aj slabšie motory, prípadne aj mild-hybridy s 48 V sieťou.

Základná verzia 35 TDI S Tronic bude v Nemecku začínať na 40 200 eur. Zážihový motor 45 TFSI bude štartovať na 46 200 eur. Keďže vieme, že je to nemecká prémiovka, ich ceny sa môžu s príplatkami vyšplhať až takmer na dvojnásobnú cenovku.

Zdroj foto: Audi

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov