Nespôsobilý na šoférovanie autobusu

Počas krátkych 90 minút dosiahol 33-ročný autobusár niečo, čo sa podarí len málokomu. Až trikrát zišiel z cesty. Celý incident sa udial v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko. Ako informovala tamojšia polícia, autobusárovi sa podarilo až trikrát neplánovane opustiť s vozidlom cestu.

Najprv takmer nezvládol riadenie pri cestnom dopravnom ostrovčeku. Následne rovno uviazol v poli pri odbočovacom manévri. Autobus sa podarilo vyslobodiť s pomocou traktora, no séria nešťastných udalostí sa týmto ešte neskončila. Ani zďaleka.

Vodič totiž pokračoval v ceste, no krátko na to si to opäť namieril do poľa vedľa cesty. Ako sa to mohlo stať? Celkom jednoducho. Podľa vyjadrení samotného autobusára si nešťastník plietol plyn a brzdu.

Celý prípad zverejnila nemecká polícia na svojom Facebooku. Na sociálnej sieti sa pritom používatelia len nechápavo čudovali, ako sa niečo také môže vôbec stať: „Preboha! To neexistujú minimálne požiadavky na jazdenie v osobnej preprave?“ alebo "Našťastie to bolo len pole, ktoré trafil."

Zdroj: Merkur.de