Sám som bol v mníchovskom BMW Welt a samotnom múzeu po prvýkrát len minulý rok. Množstvo vystavených exponátov je ohromujúce a nechýbajú tam tie najdôležitejšie modely z dávnej i nedávnej histórie. Prakticky každý rok pritom Nemci pripravia nejakú tématickú výstavu a tento to nemohlo byť o ničom inom ako o 50. výročí založenia divízie M.

Najdôležitejšie M auto? Máte si z čoho vybrať, našou ikonou je ale BMW M1.

Už od minulého týždňa

Športové oddelenie existuje oficiálne od 24. mája 1972, a preto v tento konkrétny deň roku 2022 automobilka otvorila aj výstavu venovanú písmenu M. Čo všetko si budete môcť pozrieť, ak vyrazíte do Mníchova? K dispozícii budú pochopiteľne modely 3.0 CSL, 2002 turbo ale aj prvé modely M1, M3 E30 či M5 E28. Je pravda, že práve prvé generácie M5, M3 či M1 v múzeu boli aj pred touto tématickou výstavou, verím však, že organizátori tieto autá doplnia o prototypy z depozitu, okruhové verzie a ďalšie špeciálne kusy, ktoré obvykle nemáte šancu vidieť.

Ponáhľať sa nemusíte. Výstava by mala byť dostupná až do konca tohto roka a samozrejme bude k dispozícii aj zvyšok múzea a všetky exponáty, tak ako obvykle. Asi by sme vás mali ešte upozorniť, že pondelok je vždy zatvorené, myslite na to. Zvyšné dní v týždni sú vám expozície k dispozícii od desiatej do osemnástej hodiny. Vstupné je 10 eur, čo je celkom znesiteľné, deti do šesť rokov majú návštevu zadarmo. Ak si chcete spraviť tento rok zaujímavý výlet po Nemecku so zastávkami po rôznych múzeách, toto odporúčame určite nevynechať.

Zdroj: BMW

Tématická výstava venovaná výročiu písmena M bude prebiehať až do konca roka.