DiSus-X nie je automobil na úvodnom obrázku, ale koncept podvozka, ktorý sa už onedlho dostane do sériovej výroby. Predstavil ho čínsky koncern BYD, jeho celý názov je Disus Intelligent Body Control a dostane sa do mnohým áut v rámci celého konglomerátu. Objaví sa preto nielen v modelov BYD, ale získajú ho tiež vozidlá značiek Denza, Yangwang a ďalšej novej automobilky, ktorú firma predstaví v lete tohto roka.

Autori tejto techniky tvrdia, že ich aktívne zavesenie zlepší ovládateľnosť, agilitu áut, zvýši bezpečnosť a zdokonalí komfort posádky. Systém je zložený z adaptívnych tlmičov DiSus-C, vzduchového odpruženia DiSus-A a hydraulickej kontroly pohybov karosérie DiSus-P.

Aby ste si urobili lepší obrázok o tom, čo nový čínsky podvozok dokáže, pozrite sa na priložené video z nedávnej premiéry.



Automobilka pripomína, že novinka pomáha so stabilitou pri vysokých rýchlostiach, brzdení, jazde v zákrutách, ale eliminuje tiež nežiadúce náklony pri akcelerácii a samozrejme má pohlcovať nerovnosť doteraz nevídaným spôsobom.



Ako prvý dostane tento podvozok crossover Denza N7 a nasledovať má veľké SUV Yangwang U8. Cenu ani presný termín uvedenia na trh BYD zatiaľ neprezradil.

zdroj: BYD