Pred niekoľkými dňami vydal Cadillac upútavku na nového člena rodiny V-Series. Priamo ho síce nemenoval, ale podľa viacerých indícií išlo o Escalade. Tento predpoklad sa ukázal ako správny. Netrvalo dlho a nový model je odhalený. Zatiaľ o ňom ale nevieme nič konkrétne.

Americká automobilka ukázala športovo ladený variant luxusného SUV na oficiálnych fotografiách. Vidieť na nich ostrejšie rezaný predný nárazník, kým prepracovaný zadný dielec obsahuje difúzor a kvarteto hranatých výfukových koncoviek. Medzi špecifiká patria tiež disky kolies a veľké logá série V na predných dverách a veku batožinového priestoru.

Zaradí sa medzi najsilnejšie SUV sveta?

Technické údaje si zatiaľ Cadillac necháva pre seba, nešpecifikoval ani pohonnú jednotku novinky. Tú však môžeme opäť počuť na čerstvo vydanom videu. Na základe zvuku je to osemvalec, podľa amerických zdrojov by mal Escalade V-Series mať kompresorom dopovaný agregát LT4 známy z viacerých športových vozidiel koncernu GM.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Tento mechanicky prepĺňaný agregát má v rámci značky sedan CT5-V Blackwing, v ktorého prípade dosahuje maximálny výkon 498 kW (677 k) a krútiaci moment 893 Nm. S takouto porciou by sa Escalade zaradil medzi najsilnejšie SUV sveta. Vzhľadom na jeho proporcie a vysokú hmotnosť však nie je pravdepodobné, že by súperov tromfol aj dynamickými parametrami. Na oficiálne čísla si musíme ešte zopár týždňov počkať.

Zdroj: Cadillac