Sieť Orlen Benzina kúpila už skôr tento rok všetkých 26 čerpačiek Oliva. Tie teraz prechádzajú pod nového majiteľa, menia pritom logo aj farby. ​Podľa informácií portálu TVnoviny.sk je táto transformácia aktuálne zhruba v polovici. Staronové čerpacie stanice chcú upútať pozornosť motoristov kombináciou bielej a červenej farby, ktorej dominuje logo Orlen.

Čerpačky Oliva skončia, so zákazníkmi sa lúčia pozdravom "olivederči". Ani nový majiteľ však podľa všetkého nezmení ich základnú biznisovú stratégiu. Naďalej pôjde o čerpačky s dôrazom na rýchle odbavenie zákazníkov. "Koncept expresnej čerpacej stanice bez občerstvenia je maximálne prispôsobený požiadavkám na rýchle tankovanie," popisuje Jan Suchocki, šéf siete Orlen Benzina na Slovensku. Platba prebieha prostredníctvom platobnej karty alebo palivovej karty.

Takto vyzerajú ex-čerpačky Oliva v novom červenom šate.

Značka Oliva sa definitívne lúči so zákazníkmi na Slovensku.

Sieť Orlen Benzina odštartovala na Slovensku v roku 2019 otvorením prvej stanice v Malackách. Jej rozširovanie je založené na výstavbe nových čerpacích staníc a akvizíciách tých už existujúcich. Zástupcovia Orlen Benzina hovoria, že chcú tento rok ukončiť so 47 čerpacími stanicami. V expanzii plánujú čoskoro pokračovať, a to prevzatím 41 staníc od skupiny MOL, informovala Orlen Benzina v tlačovej správe. "Približujeme sa tak k nášmu cieľu patriť medzi najväčšie siete v krajine," uzatvára Jan Suchocki.

Orlen Benzina patrí českej skupine Orlen Unipetrol, ktorá je od roku 2005 súčasťou nadnárodnej skupiny Orlen. Je prítomná vo viac ako 110 krajinách sveta a prevádzkuje takmer 3 000 čerpacích staníc v Poľsku, Nemecku, Českej republike, Litve a na Slovensku.

Slovenskí zákazníci už poznajú čerpačky Benzina, červeno-biele farby po novom postupne dostanú aj všetky ex-prevádzky Oliva, no ponesú názov Orlen.