Zastavenie predaja diaľničných známok potrvá len krátko

"Národná diaľničná spoločnosť upozorňuje zákazníkov na niekoľkohodinovú technickú odstávku predaja diaľničných známok. Plánovaná odstávka prebehne v noci z 31. decembra 2023 na 1. januára 2024. Počas krátkeho nevyhnutného obdobia nebude možné si zakúpiť diaľničnú známku," informovali slovenskí diaľničiari v oficiálnom stanovisku spolu s ospravedlnením adresovaným zákazníkom, ktorých odstávka ovplyvní.

Známku pre slovenskú sieť diaľnic a rýchlostných ciest si môžete kúpiť napríklad na oficiálnom webe eznamka.sk. Ceny diaľničných sa na budúci rok nemajú meniť - ročná, resp. 365-dňová vychádza na 60 eur. Za 30-dňovú zaplatíte 17 eur. 10-dňová vás vyjde na 12 eur. Poplatok za diaľnice na Slovensku sa zvyšoval naposledy pre tento rok.

Novinkou sa v budúcom roku stane jednodňová diaľničná známka, ktorá príde do predaja v prvom kvartáli budúceho roka. V SR bude stáť najviac 5,4 eura a jej platnosť bude obmedzená na vybraný kalendárny deň (nie 24 hodín, ako by sa niektorí motoristi mohli mylne domnievať).

Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť