18-ty ročník slovenského šprintérskeho šampionátu odštartuje 30. apríla Power festom v Trenčíne, kde si nadupané mašiny zmerajú sily na 402-metrovej dráhe a tiež v súťaži 1km topspeed race. Druhou zastávkou drag seriálu bude spoločný maďarsko-slovenský majstrák 4.júna na letisku Kiskunlacháza, situovanom v blízkosti hlavnej metropoly našich južných susedov. Tam sa na penetrovanej trati porovná technika v rámci Drag Wars HU vs.SK. Kvalitný trenčiansky betón zažije hromobitie brutálnych agregátov v tejto sezóne druhý krát 18.júna počas Power festu spojeného so zrazom amerických áut.

Milovníkov konských síl zo stredu a východu republiky poteší tradičný boľkovský Teatro Power fest, ktorý aj v tejto sezóne prinesie spojené slovensko-maďarské preteky, chýbať nebude ani celodňová MotoTV show a Abarth Sprint cup. Ročník 2022 vyvrcholí 1.septembra Power festom s prívlastkom "Drag, Slalom a Tuning day" so šprintmi na cieľovej rovinke Slovakia Ringu a navyše i pretekmi v slalome, zaradenými do šampionátu autoSlalomShow cup.

Aby to nebolo málo, popri celodennom reve extrémnych agregátov si na svoje prídu i fanúšikovia upravených, vzácnych a zriedkavých garážových klenotov. Všetky závody budú doplnené o zraz jedinečných áut, ktorý sa bude opäť v rámci seriálu Show & Shine Slovakia aj vyhodnocovať, konať sa bude aj meranie decibelov audio i výfukov a program spestria motokaskadérske vystúpenia aj klubové zrazy Honda, Subaru, Fiat/Alfa/Lancia, US cars či Abarth.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 21 obrázkov

Šprintérsky kalendár MSR 2022:
30.4. - letisko Trenčín: Power fest
4.6. - letisko Kiskunlacháza (HU): DRAG WARS HU vs.SK
18.6. - letisko Trenčín:  Power fest & US Cars meeting                                     
2.7. - letisko Boľkovce: TEATRO Power fest - DRAG WARS SK vs.HU
1.9. – Slovakia Ring:  3D-C PRO Power fest - DRAG, SLALOM & TUNING day

Viac info: www.zrychlenie.sk

text & foto: Slovenská šprintérska asociácia