Predné svetlá a možno ešte zakrivenie prednej kapoty... To sú jedny z mála prvkov, ktoré nový koncept spájajú so súčasnou produkciou tejto značky, inak ale Lynk naznačuje, že namiesto zaoblených tvarov a jemných kriviek chce dať v budúcnosti väčší dôraz na ostré hrany a zlomy.

Štvormiestny liftback navrhnutý v podobnom duchu ako napríklad Porsche Panamera má svojim dvojfarebným lakovaním pripomínať východ slnka, o niečo viac by sme ale ocenili konkrétne technické parametre pred rozplývaním sa nad symbolmi.

Informácií k tomuto konceptu máme skutočne len minimum, ale z toho mála, čo vieme, nás asi najviac prekvapuje fakt, že nejde o klasický elektromobil. The Next Day je hybrid postavený na modulárnej platforme E-Motive, ktorá môže mať vpredu buď benzínový trojvalec s objemom 1,5 litra alebo štvorvalcový dvojliter, pričom obe pohonné jednotky nájdete aj v crossovere Volvo XC40.

Spaľovací motor dopĺňa elektromotor umiestnený pri zadnej náprave a akumulátory s rôznou veľkosťou i kapacitou uložené v stredovom tuneli. Žiadne presné údaje vážne nemáme, Lynk sa ale na svojej stránke tým, že v najvýkonnejšej konfigurácii dokáže takto motorizované auto zrýchliť z miesta na stovku pod päť sekúnd.

Články by samozrejme mali mať dosť energie na to, aby pri prevádzke v meste jazdil tento automobil výlučne len na elektriku a k jeho ďalším prednostiam by malo patriť autonómne riadenie využívajúce lidar. Jedno z videí automobilky naznačuje, že čisto na batérie má The Next Day dojazd 200 km a celkov viac ako 1000 kilometrov.

Koncept je zároveň súčasťou väčšieho plánu Lynk & Co. Firma chce ešte v tomto roku uviesť na trh hneď štyri hybridy a v priebehu nasledujúcich dvoch rokov ďalšie dva. Do roku 2025 potom chce mať svoje kompletné portfólio elektrifikované práve aj vďaka spomínanej platforme E-Motive.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

zdroj: Lynk & Co