Zdražovali naposledy pred rokom

Na Slovensku si motoristi môžu v súčasnosti kúpiť rôzne druhy diaľničných známok: 365-dňovú za 60 eur, 30-dňovú za 17 eur a 10-dňovú za 12 eur. Naposledy došlo k zdražovaniu známok v minulom roku po dlhom období. Napríklad ročný kupón tak zdražel z pôvodných 50 na dnešných 60 eur. Vysoká inflácia pokračovala aj v tomto roku, majú vodiči počítať s prípadným ďalším kolom zdražovania poplatkov za diaľnice? Alebo ostanú ceny známok 2024 bezo zmien? Nateraz stále odpoveď nepoznáme.

"Či sa budú ceny známok v budúcom roku meniť závisí od rozhodnutia novej vlády," uviedol pre portál Topspeed Martin Petro z odboru komunikácie ministerstva dopravy.

Nový vládny kabinet sa však bude musieť s rozhodnutím poponáhľať. "Toto rozhodnutie musí byť známe najneskôr pred spustením ich predaja (známok, pozn. red.), teda v decembri," dodal Petro z ministerstva dopravy.

Čo sa týka noviniek na rok 2024, štát neavizuje ďalšie novinky s výnimkou jedného nového typu známky, ktorú by mali uviesť v marci. "Okrem pridania jednodňovej známky (pravdepodobne v marci) sa nateraz ďalšie zmeny neplánujú," uzatvára Petro.

Foto: NDS