Svet luxusných áut je svetom s vlastnými pravidlami. A hoci aj tu zohráva veľký podiel ekológia a musí sa prispôsobovať aktuálnym pravidlám, na prvom mieste tu vždy zostáva predovšetkým prestíž, luxus a pre veľkú časť klientely akási pomyselná „ukážka moci“. Skrátka, čím viac koní a väčší motor, tým lepšie. Na druhej strane, veľmi „in“ je dnes aj jazdenie na ekologických autách, čo dáva Bentley nádej, že okrem verzií s benzínovými motormi V12 a V8 by mohli zákazníci siahnuť aj po jeho limuzíne Flying Spur s motorom V6 pod prednou kapotou.

S hybridnými technológiami Bentley koketuje už pri SUV Bentayga, teraz sa pridáva aj limuzína Flying Spur.

Výkonnejší ako Bentayga

Na pohon hybridnej limuzíny od Bentley slúži tandem pozostávajúci z benzínového šesťvalca 2.9 V6 (306 kW/416 k) a trakčného elektromotora naladeného na 100 kW (136 k). Spolu dávajú systémový výkon až 400 kW (544 k) a 750 Nm, čo je dokonca viac ako pri hybridnom SUV Bentayga. Pohon spolupracuje s osemstupňovým automatom a energiu čerpá z li-ion akumulátora s kapacitou 14,1 kWh. To vraj limuzíne stačí na elektrický dojazd približne 40 km a celkový akčný rádius 700 km. Zaujímavé sú však aj udávané dynamické parametre, zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,3 s a maximálna rýchlosť na úrovni 285 km/h.

Presný dátum, kedy Bentley uvedie svoju hybridnú limuzínu na trh, zatiaľ nie je známy, vzhľadom na nesmierny tlak na flotilové emisie je však veľký predpoklad, že sa tak stane už čoskoro.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov