Autá so spaľovacími motormi to nemajú ľahké ani v Spojených štátoch. Aj keď to nie je také drastické, ako na starom kontinente, aj tam sú úspornejšie autá (obzvlášť teraz, pri vysokých cenách benzínu) obľúbenejšie ako v minulosti. Mali by sa preto modely Challenger alebo Charger obávať straty záujmu zákazníkov?

Áno aj nie. Minulý rok bol pre Challenger vynikajúci, predalo sa ho viac kusov ako konkurenčného Mustangu. Aj tak sú však oba modely, teda Challenger aj Charger, odpísané. Už budúci rok majú skončiť. Generálny riaditeľ značky Tim Kuniskis v rozhovore prezradil, že sa blíži elektrická budúcnosť najvýkonnejších modelov Dodge.

Koncept áno, realita ale nebude taká ružová

Môžeme tým pádom očakávať novú generáciu amerických „svalnatých áut“ na baterky? Koncept by tu už bol, volá sa Charger Daytona SRT a vyzerá dobre. K tomu má poriadny výkon a čiastočný úspech by mohol priniesť. Lenže mnohým nadšeným vodičom bude stále chýbať zvuk a charakter americkej V8. Tieto autá sa totiž kupovali a stale kupujú aj kvôli charakteru a nie pre to, aby ste s nimi jazdili a predháňali sa, kto dosiahne lepšiu spotrebu alebo vygeneruje zaujímavejší umelý zvuk z reproduktorov. Alebo áno? Kúpili by ste si takúto elektrickú verziu slávnych modelov Challenger alebo Charger? Dajte vedieť v diskusii.

Zdroj: hotcars.com