Texaský úrad pre verejnú bezpečnosť zaradil do svojej diaľničnej flotily poriadne ostrý muscle car. Už sériový Challenger SRT Hellcat ponúka viac ako 800 koní, novinka je však po špeciálnych úpravách, takže teraz disponuje výkonom 1080 koní. Ako je to možné?

Nuž, ide o vozidlo zabavené v apríli minulého roka. Tento konkrétny Dodge zachytila vzdušná hliadka texaskej polície počas nebezpečných pouličných pretekov a po pokuse o jeho zastavenie sa vodič Challengeru vydal na útek. To viedlo k nahánačke s rýchlosťami prekračujúcimi 250 km/h. Vozidlu nakoniec došiel benzín a polícia vodiča po následnom krátkom úteku zadržala.

Pouličný pretekári by sa mali mať na pozore 

Zabavený Dodge následne v januári 2022 pridelil texaskej polícii sudca a pred pár dňami sa s ním pochválili na facebooku. Challenger dostal plnohodnotný policajný polep a kompletnú výbavu, vrátane vystražných svetiel a sirény

Polícia neuviedla, aké úpravy má vozidlo za sebou, no jeho 6.2 V8 pravdepodobne dostala výkonnejšie preplňovanie, športový výfukový systém či upravenú mapu riadiacej jednotky motora. Všetka hnacia sila sa prostredníctvom 8-stupňového automatu prenáša výlučne na zadnú nápravu, takže šoférovanie tohto auta pri prenasledovaní podozrivých asi nebude úplne jednoduché. Okrem chytania kriminálnikov polícia potvrdila, že svoj nový prírastok vo flotile predvedie návštevníkom počas dní otvorených dverí.