Keď sa firme darí, Ferrari očividne nezabúda ani na svojich zamestnancov a za uvedené predaje v roku 2021 sa vedenie rozhodlo ich snahu odmeniť. Pracovníci si tak mohli prísť na bonusy až do výšky 12 000 eur. Túto sumu pochopiteľne nedostal každý zamestnanec a jej výška závisela aj od vykonávanej pozície. 

V obľube sú predovšetkým motory V8

Skvelé predaje si pochvaľuje aj samotný šéf značky Benedetto Vigna: „Máme najsilnejšiu knihu objednávok v histórii, pričom počet je o dve cifry vyšší v porovnaní s predchádzajúcim rokom a pokrýva obdobie do roku 2023.“ Najväčší záujem je momentálne v Európe, na Strednom východe a v Afrike, kde Ferrari minulý rok dodalo 5492 svojich vozidiel. Pre automobilku je však veľmi dôležitý aj severoamerický trh, kde si nové Ferrari kúpilo zhruba 3000 ľudí. Ak sa pozrieme na obľúbenosť konkrétnych pohonných jednotiek, tak jednoznačne vedie motor V8, dopyt po ňom sa zvýšil až o 34,6 percenta. Na druhej strane záujem o motory V12 poklesol. 

Ferrari sa rozhodne nemôže sťažovať na nedostatok klientov, práve naopak. S plánovaným príchodom prvého SUV Purosangue môžu dokonca ešte prudko stúpnuť. Alebo pôjde o prepadák ako v prípade Maserati Levante? To ukáže až čas. 

Zdroj: FerrariReuters