Aktuálne dostupné Mondeo hybrid si kúpite len ako sedan so štvordverovou karosériou. Určite však mnoho zákazníkov zvažovalo aj praktický variant kombi s hybridným pohonom. Ford sa rozhodol ponúkať vynovený hybridný systém aj pre kombi verziu, ale až od budúceho roka.

Hybridné Mondeo už dnes dokáže jazdiť výlučne na elektrinu.

Aktuálnou pohonnou jednotkou je zážihový dvojlitrový štvorvalec pracujúci v Atkinsonovom cykle. Spolu s elektromotorom majú 138 kW (187 k) a poháňajú cez CVT prevodovku len kolesá prednej nápravy. Akumulátor pre elektromotor má kapacitu 1,4 kWh a ponúka aj jazdu na výlučne elektrický režim. To je obrovská výhoda obzvlášť pri pohybe v zápche.

Aktuálny hybrid je tiež vybavený lepšou základnou výbavou, má napríklad adaptívne LED svetlomety alebo aktívny parkovací asistent. Presné parametre novej hybridnej sústavy Ford prezradí tesne pred začiatkom predaja rovnako ako aj výsledné ceny. Uvažuje sa s 9 kWh akumulátorom. Aká bude realita však ukáže až budúci rok. Ak by ste uvažovali nad Mondeom kombi, bol by pre vás hybrid alternatívou k vznetovým alebo aj zážihovým motorom?

Zdroj foto: Ford

Hybridných kombi nie je veľa na trhu, Mondeo to môže zmeniť.