Hennessey Venom F5 sme vo forme prototypu spoznali v roku 2017, kedy sa skloňoval maximálny výkon 1 600 koní a  rýchlosť 480 km/h. Medzičasom sa parametre zmenili. Predvlani odhalený sériový model má až 1 355 kW (1 842 k) a údajne je schopný pokoriť métu 500 km/h. Rovnako ako jeho predchodca bude dostupný s dvomi karosériami.

V týchto dňoch americká firma potvrdila, že Venom F5 dostane aj otvorenú verziu označenú jednoducho Roadster. Do jej premiéry zostávajú zhruba tri mesiace. Ako prezrádza upútavka, debutovať má 9. augusta. Odhalenie sa odohrá na podujatí The Quail tvoriaceho súčasť významného každoročného stretnutia v kalifornskej oblasti Monterey.

Parametre zatiaľ nepoznáme

Zatiaľ nie je jasné, akú strechu tento model využije. Hlavné slovo v tomto smere bude mať pravdepodobne hmotnosť. Oproti kupé vážiacemu len 1 360 kg čakáme kilá navyše, hoci rozdiel pravdepodobne nebude markantný. Spolu s mierne odlišnou aerodynamikou však nepochybne ovplyvní špičkové parametre vozidla. 

Kupé poháňané 6,6-litrovým dvakrát prepĺňaným osemvalcom má vzniknúť v počte 24 kusov. V súčasnosti nevieme, koľko má vzniknúť exemplárov modelu Venom F5 Roadster. Známa nie je ani cena. Uzatvorený model predávali Američania od 2,1 milióna dolárov (2,0 milióna eur) a novinka bude bezpochyby ešte o niečo drahšia.