O tomto aute sa špekuluje už pomerne dlho. Predsa len od svetovej premiéry pôvodného modelu Countach LP 500 v žltom laku uplynulo v marci rovných 50 rokov a Lamborghini až podozrivo často zdôrazňovalo jeho význam v rámci histórii značky i jeho vplyv na nasledujúce modely, až po súčasnosť.

Aj preto sa už dlhé mesiace roja zákulisné informácie a dokonca objavujú neoficiálne dizajnové návrhy, ako by nástupca legendárneho auta mohol vyzerať. To všetko však boli len dohady, ktoré automobilka nekomentovala. Teda až do včerajšieho večera.

Countach

Ako sme už uviedli v úvode, zatiaľ varíme len z vody. Všetko, čo v tejto chvíli máme, je jedna fotografia alebo skôr render auta maskovaného pod plachtou. Základné línie naznačujú, že tu máme opäť extrémne klinovitý profil, nízku karosériu a extrémne krátky zadný previs s ostrou hranou medzi motorovým priestorom a zadným čelom. Inak povedané, nič, čo by sme nepoznali z iných modelov tejto značky.

Countach

Technika modelu Sián

Pokiaľ ide o techniku, niekoľko renomovaných a obvykle veľmi dobre informovaných médií (medzi inými napríklad britský týždenník Autocar) tvrdí, že nový Countach dostane techniku limitovanej špeciality Lamborghini Sián FKP 37. Ak je to pravda, znamenalo by to, že oživená legenda dostane 6,5-litrový atmosférický dvanásťvalec L539 s maximálnym výkonom 785 koní a sedemstupňovú automatizovanú prevodovku s integrovaným elektromotorom s výkonom 34 koní.

Countach

Len pre poriadok dodávame, že modelu Sián táto kombinácia (819 koní) stačí na akceleráciu z miesta na stovku za 2,8 sekundy a maximálnu rýchlosť viac ako 350 kilometrov za hodinu. Možné je však aj to, že samotná technika novinky bude nakoniec trochu iná. Nechajme sa prekvapiť.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 5 obrázkov