Športový vzhľad

Športovo ladený vonkajší dizajn Kony Electric pôsobí sebavedomo a exkluzívne. V prednej časti vozidla dotvára športovú stránku predovšetkým predný nárazník ladený do čiernej farby. Zadnú športovú časť novej výbavy tvorí horizontálna línia spojlera, ktorý je umiestnený v hornej časti a horizontálna svetelná linka Seamless Horizon Lamp. Zadný nárazník v tvare krídla ladený do čiernej farby dotvára robustne športovú výbavu v zadnej časti.

Z bočnej časti vozidla nás zaujmú špeciálne 19" zliatinové disky kolies v N Line dizajne. Športový vzhľad podčiarkujú spätné zrkadlá lakované v čiernej farbe, čierne lakované lišty okolo bočných okien a logo N line na každej strane vozidla.

Športový nádych v interiéri

Športový nádych najvyššej výbavy dotvára aj interiér Kony. Pri nastupovaní nás víta interiér bočnými prahmi v striebornej farbe. V interiéri nájdeme športové sedadlá, ktoré sú nie len športové ale aj ekologické. Sú vyrobené v kombinácii kože a špeciálnej verzie materiálu Alcantara® s 57-percentným podielom recyklovaného polyesteru. Horizontálne línie nenájdeme len na vonkajšej strane ale aj vo vnútri Kony, kde dotvárajú športový dizajn sedadiel s prešívaním v  červenej farbe. Pedále sú vyrobené z kovu pre ich stabilnejšie stláčanie a istotu vodiča. Istotu vodiča na ceste podporí aj športový kožený volant s dizajnom N line. Vodič a cestujúci si určite všimnú aj výrazné červené detaily na palubnej doske a čierny poťah stropu interiéru.

Dostupnosť a cena

Väčšina asistentov a výbavy je v tejto najvyššej výbave už v sérii. Pre tých najnáročnjších klientov si Hyundai pripravil možnosť dovybaviť si vozidlo aj napríklad otvárateľným strešným oknom, čierne lakovanou strechou, ktorá ešte viac zvýrazní športový exteriér či Premium Packom s elektricky nastaviteľnými relaxačnými prednými sedadlami, funkciou digitálneho kľúča a diaľkovým inteligentným parkovacím asistentom RSPA.

Keďže sa bavíme o športovo ladenej výbave tak sa táto výbava kombinuje len s najväčšou kapacitou batérie 64,8 kWh. Elektrický motor nám dáva k dispozícii 150kW (201 konských síl) a je k dispozícii len s pohonom predných kolies. Cenový rozdiel medzi druhou najvyššou výbavou Electric+ a najvyššou výbavou N Line+ je 1 800€. 

Pri takto nakombinovanej plne elektrickej Kone sa cena začína na sume 50 090€ už s odrátaným bonusom 1 500€. Na prvé športovo dizajnovo ladené Kony sa môžeme tešiť už v jarných mesiacoch.

Autor: Adam UKLEH
Foto: Hyundai Slovensko