Možno sme trochu domýšľaví, ale pri pohľade na prepracované Sorento máme dojem, že z jeho vzhľadu asi nebudú mať veľmi radosť v Škodovke. Spomínate si na koncept sedemmiestneho elektrického crossoveru Vision 7S? Česi pred rokom s veľkou slávou predstavili nový štylistický smer Modern Solid, ktorý má byť charakteristický okrem iného aj svetlami v tvare písmena „T“. Tušíte, kam tým mierime?

Samozrejme k tomu, že sériové mladoboleslavské SUV ešte nie je ani na trhu, respektíve žiadny model s novým „dizajnovým jazykom“ a Kórejci už predstavili sériový model, ktorý na to ide – prednými diódovými svetlami – veľmi podobnou cestou.

Pochopiteľne podozrievať Kiu z kopírovania je nezmysel, tieto veci obvykle vznikajú tajne a roky pred premiérou, je však zaujímavé sledovať, aké paralely dokážu návrhári vytvoriť.

Tvorcovia medzigeneračne modernizovaného Sorenta ladili detaily tak, aby bol výsledok viac ako podobný analogicky veľkému elektrickému SUV EV9, ktoré práve vstupuje na trh, a zároveň na novinku transplantovali nové logo KIA.

S novou palubnou doskou

Pridajte k tomu pozmenené nárazníky a auto skoro budí dojem, že nejde o facelift, ale o novú generáciu. Podobný dojem sa snaží vyvolať tiež interiér. Objavuje sa v ňom veľký jednoliaty digitálny displej, ktorý nahradzuje doteraz používanú kombináciu „budíky v samostatnej kaplnke + dotyková obrazovka“, tým ale modifikácie nekončia.

Dizajnéri vypustili z palubnej dosky dvojicu veľkých stredových výduchov a nahradili ich decentnými úzkymi horizontálnymi mriežkami. Zdá sa tiež, že sa zo stredového tunela odporúčala páka voliča prevodovky a namiesto nej konštruktéri použili otočný ovládač, ale toto riešenie používala Kia už pred modernizáciou. Určite sa však zmenil panel ovládania ventilácie a klimatizácie a nepochybujeme, že tých vecí bude oveľa viac.

Na potvrdenie motorov si budete musieť ešte chvíľu počkať, predpokladáme ale, že obe nápravy bude aj naďalej poháňať buď naftový motor 2.2 CRDi s výkonom 201 koní alebo benzín-elektrická technika s preplňovanou jedna-šestkou T-GDi, elektromotorom a systémovým výkonom buď 230 koní, respektíve 265 koní v prípade plug-in hybridu.

S informáciami o cenách a ďalších detailoch sa s vami podelíme obratom, hneď ako ich Kia v nasledujúcich mesiacoch zverejní.

zdroj: Kia