Policajti rýchlosť znižovať nechcú. Plot viackrát niekto poškodil

V minulosti tu už došlo k vážnym dopravným nehodám, vrátane tých so smrteľnými následkami. Nejde pritom o žiadnu novinku, bezpečnosť cestnej premávky na tomto úseku je predmetom sporov už dlhšie. Za tento diaľničný privádzač zodpovedá Národná diaľničná spoločnosť, upozorňuje košický Korzár. Rýchlosť na danom úseku však môžu znížiť len policajti, ktorí tak zatiaľ odmietajú spraviť.

Diskutuje sa aj o vybudovaní dodatočných zábran a doplnení osvetlenia. Tamojšia samospráva nateraz zriadila aspoň svojpomocné hliadky, ktoré majú previnilcov upozorňovať, keď sa snažia prejsť cez nebezpečnú cestu.

Rizikový úsek monitoruje diaľničná patrola

„Úsek monitorujeme posádkou diaľničnej patroly, minimálne každých 6 hodín a ďalšie posádky sú nasadené na operatívny monitoring. Problém je nutné riešiť komplexne. Podstatné je totiž riešiť príčiny, nie následky,“ vysvetľuje Eva Žgravčáková z NDS. Diaľničiari žiadajú zníženie rýchlosti.

„Krajský dopravný inšpektorát nesúhlasí s úvahami, že na tejto ceste po zmenení kategórie z R4 na cestu I/20 by mala byť automaticky znížená rýchlosť. Technické parametre cesty sa totiž nijako nezmenili,“ odkázala košická krajská hovorkyňa polície Lenka Ivanová. Policajti naopak žiadajú umiestniť také zábrany, ktoré chodcom znemožnia prechádzať cez cestu.
 

Zdroj: korzar.sme.sk