Vlaňajšia premiéra kupé Emira mala pre Lotus špeciálnu príchuť. Značka preslávená ľahkými športovými autami pri nej totiž otvorene hovorila, že ide o jej posledný takýto model. Všetky ďalšie dostanú elektrický pohon. Na ich vývoji bude firma spolupracovať so startupom Britishvolt, ktorý stavia veľkú továreň na batérie.

Dvojica anglických spoločností plánuje spojiť sily nielen v oblasti výroby, ale tiež vývoja. Jeho cieľom je vytvorenie inovatívnych článkov pre ďalšiu generáciu áut Lotus. Dôraz má byť pritom kladený na rýchlosť nabíjania, optimalizáciu energetickej hustoty a zníženie hmotnosti, na ktorú by sa evidentne malo stále prihliadať.

Lotus plánuje vyrábať päť elektromobilov

V rámci ohlásenia partnerstva Lotus načrtol budúci športový elektromobil, ktorý má využiť akumulátor vyvinutý spolu s firmou Britishvolt. Ten na prvom obrázku prekvapil retro tvarmi. Silueta kupé evokuje éru slávneho modelu Esprit, na ktorý môže odkazovať aj ďalšími detailmi. Jeho kabát však bude bezpochyby moderný.

Na skici pravdepodobne vidíme kupé, ktoré bolo v rámci vlani zverejnenej fotky elektrického portfólia úplne napravo. Teda na opačnej strane ako už predstavený model Emija. Môže to naznačovať, že zo zatiaľ neodhalenej štvorice príde ako posledné. Pravdepodobne si naň počkáme ešte pár rokov.

Teóriu podporuje druhá pozícia v rade, ktorú má SUV pracovne označené ako Type 132. Jeho premiéru Lotus pôvodne ohlasoval na vlaňajšiu jar. Debut nakoniec odložil zhruba o rok, vozidlo by sme mali spoznať v najbližších mesiacoch. Britská automobilka na jeho príchod už viackrát upozorňovala.

Zdroj: Lotus