Takmer 21 kilometrov dlhý pretekársky okruh so štatútom verejnej cesty, ktorý sa vinie v nemeckom pohorí Eifel, práve vám asi predstavovať nemusíme. Je totiž dosť veľká pravdepodobnosť, že ste tam ako správni automobiloví nadšenci minimálne raz už boli alebo po tom aspoň túžite.

Ak viete, o čom hovoríme a tiež patríte k tejto „sekte bláznov“, nedivili by sme sa, ak by ste na svojom aute mali aj tú notoricky známu nálepku siluety Nordschleife alebo aspoň ráno popíjali kávu z podobne pomaľovaného hrnčeka. Že je to už príliš? Tak sa pozrite, čo začal ponúkať Coblor.

Tá vec sa volá Nürburgring Asphalt 1, a pretože ide o hodinky vybavené funkciami pre presné meranie kratších časových intervalov a navyše má i nelineárnu tachymetrickú stupnicu na lunete, ktorou môžete merať rýchlosť medzi kilometrovníkmi, mali by sme jej hovoriť chronograf.

Asi najzvláštnejšie je, že svoj názov nedostali len tak z plezíru. Ich ciferník je totiž skutočne vyrobený zo starého asfaltu „Zeleného pekla“, a ak nás pamäť neklame, je to vôbec prvé použitie tohto materiálu v hodinkách, respektíve chronografe, ak chcete.

Za normálnych okolností to asi nie je extra žiadaná hmota. Ak ale pochádza z kultového miesta, zabalíte ju do titánového puzdra, pridáte k tomu (ako inak) gumový remienok, švajčiarsky mechanický strojček Concepto COB.01 s automatickým naťahovaním a oscilátorom uloženým v guľôčkových ložiskách a navyše vyrobíte limitovanú sériu 500 kusov, máte dosť veľkú šancu, že ich predáte. Dokonca aj keď budú stáť 6111 eur.

zdroj: Coblor