Počas apríla ohlásila vstup na Slovensko pôvodne britská značka MG, ktorá aktuálne patrí pod čínsky koncern SAIC. Ten výrazne zmenil jej portfólio. Výrobca známy najmä športovými roadstermi dnes ponúka primárne rôzne veľké SUV, pri ktorých kladie dôraz na alternatívne pohony. V najbližších rokoch by sa však mohol aspoň sčasti vrátiť ku koreňom.

Na vlaňajšom autosalóne v Šanghaji prezentovalo MG odvážny koncept Cyberster. Išlo o extravagantný elektrický roadster, ktorý nemal žiadnu strechu. Už vtedy sa šuškalo o prípravách na jeho výrobu. Sériová verzia otvoreného elektromobilu je teraz prezradená, pričom za to môžu obrázky podané v rámci patentového konania.

Produkčný model sa od štúdie líši v mnohých ohľadoch, čo nie je žiadne prekvapenia. V prvom rade dostal textilný zvršok. Okrem toho má podstatne menšie kolesá, väčšiu svetlú výšku či klasické svetlomety, ktoré pôvodne tvorilo len niekoľko tenkých diódových liniek. Zadné svetlá si ponechali motív evokujúci šípku. Má ísť o odkaz na britskú vlajku, podobný prvok dnes využíva i značka MINI.

Nepoznáme parametre ani termín premiéry

Ohľadom technickej stránky dnes nevieme nič konkrétne. V prípade konceptu hovorila automobilka MG o štyroch elektromotoroch a zrýchlení na 100 km/h trvajúcom menej než 3 sekundy. Zároveň spomínala dojazd vyše 800 km. Pohon sériovky bude mať nepochybne skromnejšie parametre, presné čísla sú ale nateraz otázne.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Jasný zatiaľ nie je ani termín premiéry a začiatku predaja. Podľa starších zákulisných informácii malo byť uvedenie modelu Cyberster súčasťou osláv 100. výročia automobilky, ktoré bude oslavovať v roku 2024. Podanie patentu však naznačuje skorší termín príchodu na trh.

Zdroj: Carscoops