Európa láka čínske automobilky už niekoľko dekád, no zatiaľ žiadna z nich nedosiahla v našich končinách významnejší predajný úspech. V ostatných rokoch sa ich snahy zintenzívnili. Na starom kontinente dnes pôsobí aj pôvodom britský výrobca MG, ktorý vznikol v roku 1924. Onedlho príde na slovenský trh.

Tento krok oznámila holandská spoločnosť Autobinck. Tá sa stala oficiálnym partnerom koncernu SAIC Group, najväčšieho výrobca áut v Číne a aktuálneho vlastníka značky MG. Autobinck plánuje predaj modelov MG rozbehnúť na území Česka a Slovenska. Ako uvádza, svoje pobočky má otvoriť v júni tohto roka.

Štyri modely dostupné v Európe

MG v súčasnosti na európskych trhoch ponúka štyri vozidlá, okrem kombi MG5 tvorí portfólio trojica SUV s označeniami ZS, EHS a Marvel R. Pri viacerých typoch si možno vyberať viacero variantov pohonu. Paleta obsahuje konvenčné modely so spaľovacím motorom, plug-in hybridy i elektromobily.

Značka MG bola dlho známa najmä výrobou športových roadsterov, dnes s nimi ale neráta. Zmenou zamerania sa snaží vyriešiť dlhoročné finančné problémy. Automobilka viackrát zmenila majiteľa, až v roku 2006 zakotvila v rukách spoločnosti Nanjing Automobile Group. Tú neskôr pohltil koncern SAIC. V súčasnosti MG vyrába v Číne, no vývojové centrum zostalo v Británii.

Zdroj: Autobinck