Vynovené MINI JCW si zachovalo všetky svoje typické dizajnové črty. Nechýbajú teda klasické okrúhle predné svetlomety (LED), ktoré sú jedným z prvých poznávacích znakov MINI. Zmenou v prednej časti však prešiel nárazník s mriežkou chladiča. Tie po novom ponúkajú ešte agresívnejší a športovejší vzhľad, pričom súčasťou nárazníku sú aj dva veľké náduchy na prívod vzduchu. Drobnými zmenami prešla aj zadná časť auta. Dve koncovky výfuku v strede či zadné krídlo síce zostali zachované, no nový vzhľad dostal opäť nárazník, ktorý dokonca v sebe integruje aj difúzor. Ten pomáha optimalizovať prúdenie vzduchu v zadnej spodnej časti auta. Ďalšou novinkou sú zadné svetlá s podobou britskej vlajky. Teda, aby som bol presný, daný dizajn svetiel sa u klasických verzii MINI Cooper (aj variant Cooper S) objavil už pred pár rokmi, avšak v MINI JCW má premiéru. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

Rovnaká pohonná jednotka

Žiadne zmeny však nenastali pod kapotou. Srdcom auta tak naďalej ostáva 2,0-litrový 4-valec TwinPower Turbo, ktorý dodáva maximálny výkon 170 kW (231 k) s 320 Nm krútiaceho momentu. Ten sa prenáša na predné kolesá buď prostredníctvom 6-stupňového manuálu alebo 8-stupňovej automatickej prevodovky Steptronic Sport. V prípade manuálu zvládne MINI JCW šprint z 0-100 km/ za 6,3 sekundy. Ak je vybavené automatom, čas bude o 2 desatiny rýchlejší. Popritom však ponúkne streľbu z dvoch 85-milimetrových koncoviek výfuku z nerezovej ocele. Daných 231 koní budú v prípade potreby krotiť brzdy Brembo s ventilovanými brzdovými kotúčmi. Novinkou je adaptívne pruženie so selektívnou technológiou tlmenia na základe frekvencií, ktoré by malo zabezpečiť lepši balans medzi športovosťou a jazdným komfortom. Nové pruženie zároveň pracuje s až 10% väčšou tlmiacou silou ako predtým.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Moderný interiér

Azda najväčšou zmenou prešiel interiér. Ten po novom ponúka plne digitálny prístrojový štít, ktorý nahradil tradičné okrúhle budíky. V strede prístrojovej dosky nájdeme novú 8,8-palcovú dotykovú obrazovku infotainmentu, ktorý využíva nový softvér a ponúka krajšiu grafiku. Novinkou je tiež funkcia Live Widgets, ambientné osvetlenie a úpravou si prešli viaceré povrchy interiéru. Nové MINI JCW zároveň ponúkne zlepšenú konektivitu či niekoľko jazdných asistentov ako aktívny tempomat, varovanie pri vybočení z jazdného pruhu či kontrolu parkovacej vzdialenosti.  

zdroj, foto: MINI