Málo emisií, veľa výkonu

Výrobca Rimac oznámil uzatvorenie partnerstva so spoločnosťou Ionity, ktorá je jedným z najväčších prevádzkovateľov nabíjacích staníc pre elektromobily na starom kontinente. Na základe novej dohody týmito dvoma spoločnosťami získajú motoristi, ktorí si kúpia model Rimac Nevera, osem rokov neobmedzeného a bezplatného nabíjania na všetkých staniciach Ionity v 24 krajinách Európy.

Chorvátsky elektromobil budí rešpekt. Rimac Nevera má 1914 koní, 2360 Nm, stovku pokorí za 1,85 sekundy. Auto s extrémnym výkonom a nulovými emisiami z prevádzky má deklarovaný dojazd do 550 kilometrov (WLTP), a to vďaka batérii s kapacitou 120 kWh. Rimac Nevera podporuje nabíjanie s výkonom až 500 kilowattov, čo znamená, že vozidlo môžete dobiť z 0 na 80 percent za 25 minút, ak použijete jednu z 350 kW nabíjačiek od Ionity.

Okrem bezplatného prístupu k sieti nabíjacích staníc pre majiteľov elektromobilov nainštaluje Ionity i šesť nabíjačiek priamo v areáli firmy Rimac pri chorvátskom Záhrebe. Po výstavbe budú dostupné dostupné aj pre motoristickú verejnosť.

Zo strany automobilovej firmy ide o zaujímavý benefit, hoci samozrejme nie orientovaný na masovú verejnosť. Tá mala v minulosti k dispozícii bezplatné nabíjanie elektromobilov v Lidli - skončilo však aj vplyvom zneužívania tejto služby najmä zo strany nenakupujúcich ľudí.

Zdroj: motor1.com