Polícia: Neznalosť zákona neospravedlňuje

Poznáte to, plánujete si kúpiť diaľničnú známku, no jednoducho na to pozabudnete a razom sa ocitne na diaľnici. Prípadne využívate diaľnice na Slovensku len občas a vo víre povinností vám z hlavy vypadne fakt, že ste si mali pred ich využitím najskôr zakúpiť známku. V každom prípade vám za takéto konanie hrozí pokuta a nie práve nízka.

Slovenskí motoristi sa však už naučili, že sa môžu z takejto sankcie často "vykúpiť" - ak aj vošli na diaľnicu bez platnej známky a nasnímala ich kamera diaľničiarov, ešte stále môžu diaľničný poplatok uhradiť, a to do polnoci daného dňa. Vtedy by vám pokuta prísť nemala.

To však platí, ak vás nezastaví polícia. V takom prípade budete musieť zaplatiť pokutu a nepomôže ani výhovorka, že ste si chceli známku kúpiť do konca daného dňa.

Na vlastnej koži sa o tom presvedčil slovenský motorista, ktorý sa o svoju skúsenosť podelil na Facebooku. Príslušníci takzvanej mýtnej polície mu naparili pokutu 165 eur. "Jediné, čo mi povedali, že neznalosť zákona neospravedlňuje. Áno, moja chyba, tak takouto cestou chcem upozorniť aj vás," píše vodič na sociálnej sieti.

Zdroj: Facebook - Dopravný servis Turiec / foto: FB Polícia