Auto na predaj. Nejde o hocijaký kúsok

Model Volkswagen Bora, odvodený zo štvrtej generácie VW Golf, prišiel na trh v júli 1998. Keď si pozriete historický prehľad áut produkovaných v bratislavskom závode Volkswagenu, popri najznámejších modeloch ako Passat či Golf svieti v zozname práve aj Bora. Na Slovensku auto Nemci vyrábali v rokoch 1998 až 2003.

Neskôr bola Bora nahradená modelom Jetta. Zaujímavosťou je, že v USA aj modely Vento i Bora stále označovali názvom Jetta, a to z dôvodu pozitívnej reputácie. S príchodom Golfu V sa VW rozhodol vrátiť k označeniu Jetta i v Európe.

Čo sa týka konkrétneho auta s úctyhodným nájazdom takmer 900 tisíc kilometrov, jeho majiteľ sa ho rozhodol predať už pred pár týždňami. Nešlo o sedan, ale o verziu Bora Variant. Motor 1.9 TDI si prešiel v tomto prípade úpravou, a tak nemá 130, ale 174 koní.

Volkswagen Bora - auto s veľkým nájazdom kilometrov.

Koľko vydrží dieselový motor?

Cena za auto, ktorú si žiadal predávajúci, sa mala pohybovať na úrovni 1 500 eur. Aj keď v tomto prípade ide stále o ľudovú cenovku, suma za auto mohla byť príliš optimistickou predstavou, poznamenal Autoblog.nl.

Na 20-ročnom aute sa síce podpísal zub času, no aby sme boli féroví – to by sme mu pri takomto vysokom počte kilometrov a celkovom veku mali rovno aj odpustiť.

Čo sa týka prevádzkovej stránky, vozidlu vraj nič nechýba, aby sa s ním nový majiteľ rovno vybral na cesty smerujúc k méte 1 milión kilometrov.

Zdroj/foto: Autoblog.nl