Napriek nervozite bezchybný výkon

V tréningoch sa zoznamoval so správaním auta na kľukatej trati a postupne hľadal spoločne s tímom GRT správne nastavenie. V sobotnej kvalifikácii to Nikolas rozbalil naplno a vyhral s časom 1:47,070. Pred štartom prvých pretekov panovala veľká nervozita, keďže celá štartová procedúra bola pre Nikolasa nová. Našťastie sa mu štart podaril a preteky vyhral systémom štart cieľ.

Jeden z najlepších pocitov na svete!

V nedeľu svoj kvalifikačný čas ešte vylepšil a získal Pole Position aj pre druhé preteky s časom 1:46,765. Aj druhé preteky vyhral na radosť tímu Gender Racing Team bez jediného škrabanca a pri preťatí cieľovej čiary ho od najbližšieho prenasledovateľa delil slušný odstup. Nikolas pre nás celý víkend zhrnul krásne do jednej vety. V tréningoch som nebol najrýchlejším, ale podstatné je, že som vyhral všetko, čo sa dalo a získal som maximálny počet bodov, čo za dá získať za jeden víkend.” Je to teda skvelá premiéra a veľký prísľub pre ďalšie preteky.

Som nadšený, že takto dobre dopadli moje prvé preteky vo Formule 2,0. Som nesmierne vďačný môjmu tímu Gender Racing Team za super rýchly monopost a za profesionálny prístup ku všetkému. Obrovské ďakujem patrí v prvom rade mojim rodičom za príležitosť, že som mohol pretekať, ďalej mojej rodine, priateľom a známym za obrovskú podporu, šéfovi tímu Tamásovi, mojim mechanikom Ferencovi a Zsoltovi a každému, kto mi pomohol k tomuto skvelému úspechu,” uzavrel úvodný víkend Nikolas.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Ďalšie preteky sa budú konať na veľmi známom Red Bull Ringu, kde sa takisto jazdí aj Formula 1. Nikolasa môžete podporiť sledovaním jeho Facebookovej a Instagramovej stránky. Keďže je motoršport finančne nesmierne náročný, Nikolas neustále hľadá sponzora, ktorému na oplátku poskytne reklamný priestor priamo na monoposte a kombinéze. V prípade záujmu ho neváhajte kontaktovať cez jedno z uvedených médií. My mu ako redakcia gratulujeme k úvodnému úspechu a tešíme sa na zvyšok sezóny!