Bosna a Hercevogina sa chystá na vstup do Európskej únie, no kým sa tak stane, v krajine platia ceny za roaming, ktoré sú spravidla výrazne vyššie ako v štátoch únie. Keďže Chorvátsko je jej členom už pár rokov, Slováci sa na tento fakt zvykli a vedia, že využívajú na dovolenke služby mobilných operátorov za ceny ako doma.

Vypomstiť sa vám to však môže práve pri ceste cez most Pelješac. Ten sa nachádza tak blízko pri hraniciach so susednou Bosnou a Hercegovinou, že sa objavujú prípady, kedy sa mobilný telefón pripojil na sieť tamojšieho mobilného operátora.

Nový most Pelješac ušetrí motoristom do 2 hodín času.

Most je zadarmo. Má to však háčik

Pelješacký most je dlhý 2,4 kilometra. Hoci patrí medzi TOP20 najdlhších mostov Európy, stále nejde o extrémne dlhý úsek, no napriek tomu môže účet za roaming nemilo prekvapiť.

Platí to najmä v prípade, ak by ste stiahli väčší dátový súbor. TV Markíza upozornila na prípad, kedy zákazníkovi nečakane prišiel 50-eurový účet navyše práve kvôli tomu, že sa telefón počas prejazdu mostom pripojil na inú sieť.

Ako ukazuje aj tento príklad, hoci je samotné využitie mosta pre turistov zadarmo, prejazd ním sa môže poriadne predražiť, ak si nedáte pozor. 

Zdroj: TVnoviny.sk / foto: cz.depositphotos.com